Training coaching kinderopvang 1600x640

Verdieping coach voorschoolse educatie

Vanaf 1 januari 2022 zijn kindcentra die voorschoolse educatie aanbieden verplicht om een pedagogisch beleidsmedewerker/coach in te zetten die het VE-beleid ontwikkelt en implementeert en zorgt voor de coaching van de pedagogisch medewerkers VE.

Deze medewerkers op hbo-niveau zorgen voor een versterking van ouderbetrokkenheid, verbetering educatief-pedagogisch handelen en dragen in grote mate bij aan de kwaliteitsontwikkeling van voorschoolse educatie op de werkvloer. Daarnaast vormen zij een schakel tussen het gemeentelijk beleid, het beleid van de voorschoolse instelling en de uitvoering op de werkvloer.

Dienstverlening

Deze verdieping is voor medewerkers die de rol van VVE coach gaan invullen en hier goed op voorbereid willen zijn. Je krijgt aanvullende kennis over VVE en coaching op educatieve vaardigheden.

Inhoud

In deze training van 4 dagdelen komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • wettelijke kader/inspectiekader/VVE beleid binnen je eigen gemeente
  • wat is educatieve kwaliteit binnen VVE en welke factoren zijn hierbij van invloed
  • hoe beoordeel je en vergroot je educatieve kwaliteit
  • kennis van opbrengstgericht (doelgericht) werken in de voorschool
  • doorgaande lijn voor- naar vroegschool
  • versterken ouderbetrokkenheid

Na een intake met vertegenwoordigers van de deelnemende organisatie(s) wordt de inhoud nader afgestemd op kennis en achtergrond van de deelnemers, bijvoorbeeld door meer in te gaan op het VVE programma dat wordt gebruikt. 

Tussen de bijeenkomsten door ga je met het geleerde aan de slag in je eigen praktijk aan de hand van gerichte opdrachten.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor professionals die zich voorbereiden op een rol als pedagogisch beleidsmedewerker/VVE coach en al in het bezit zijn van een diploma dat kwalificeert voor het werken als pedagogisch/VE-coach/beleidsmedewerker in de kinderopvang.

(Kijk hier voor meer informatie over kwalificatie eisen voor deze functie : https://www.kinderopvang-werkt.nl/werkgevers/scholing-voor-coaching-en-pedagogiek-0-13-jaar)

In company en open inschrijving

Benieuwd naar de mogelijkheden om de inhoud aan te passen op de behoeften van jullie organisatie of gemeente? Dan is de in company variant wellicht interessant. Daarnaast wordt de training ook als open inschrijving aangeboden.

Wanneer en waar?

  • zodra nieuwe data bekend zijn zullen deze hier gepubliceerd worden.

Locatie

Meppel

Kosten

€ 535,00 p.p.

Achtergrondinformatie

Download: Handreiking pedagogisch beleidsmedewerker in de VE

Meer informatie

Voor meer informatie over de training neem contact op met Winnie Bulthuis via 06 81 81 64 15 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.