Samen Lezen over Sinterklaas

De Sinterklaastijd is voor kinderen een bijzondere periode. Het is gezellig om samen met kinderen over Sinterklaas te lezen. Lezen in mooie boeken is een cadeautje voor kinderen. Naast dat je samen een fijn moment kunt creëren, leren kinderen er veel van. Het luisteren naar verhalen verstevigt de taalbasis en vergroot de woordenschat. Gelukkig zijn er veel boeken over Sinterklaas beschikbaar. We hebben weer een handig boekenoverzicht voor je gemaakt. Hierbij is onderscheid gemaakt in ‘de basisschool’ en ‘peuters en kleuters’. 

Lees meer

IJsselgroep sponsort Nationale Onderwijsweek

Waarom wij ambassadeur zijn van Nationale Onderwijsweek? Omdat het een week is vol positieve aandacht voor het onderwijs en de (zorg)professionals die er werken. Kortom: het onderwijs krijgt een podium om al het moois dat er in de sector gebeurt te delen. En dat is natuurlijk een goede zaak. Het thema is ‘De Taal van je hart’ en de NOW is van 2 tot en met 6 oktober 2023.

Lees meer

Het Onderwijsgesprek | De dag van de leraar

Ook op donderdagavond 5 oktober heeft ‘Het Onderwijsgesprek’ weer een bijzonder programma voor het onderwijsveld. IJsselgroep is één van de initiatiefnemers van Het Onderwijsgesprek. Het event is gratis, wel even aanmelden.

Lees meer

Webinar 'Kinderen ondersteunen bij het maken van huiswerk tijdens de dyslexiebehandeling' op 3 oktober

Je bent als ouder voor je kind erg belangrijk tijdens de periode van dyslexiebehandeling. Je kunt je kind motiveren en ook concreet helpen. Bijvoorbeeld bij het thuis maken van huiswerk. Waarom is dit zo belangrijk en hoe doe je dit nu? Ontdek het tijdens het webinar 'Kinderen ondersteunen bij het maken van huiswerk tijdens de dyslexiebehandeling' op dinsdagmiddag 3 oktober om 15:30 uur.

Lees meer

Samen Lezen! Kinderboekenweek 2023

De kinderboekenweek komt er weer aan. Daarom is er weer een ‘Samen lezen’ voor scholen en ouders. Voel je vrij om de inhoud te delen met collega’s en ouders/verzorgers. Sterker nog: dat is precies de bedoeling van ‘Samen lezen!

Lees meer

Het Jonge Kind

Impressie inspiratiereis Zweden met Accrete

Wist je dat je de IJsselgroep-inspiratiereis Jonge kind Zweden ook samen met je collega’s kunt doen? We kunnen ook teambuildingsactiviteiten in ons programma opnemen voor de in company reizen. Dit keer zijn we met Accrete uit Overijssel op reis geweest. Kennismaken met de 100 talen en de magische wereld van jonge kinderen. En zelf ervaren hoe je met ‘sustainble goals’ in je kindcentrum en/of school aan de slag kunt gaan. Een korte impressie.

Lees meer

Samen Zomerlezen

Het gaat nu echt snel: de zomervakantie komt eraan. Daarom is er weer een ‘Samen lezen’ voor scholen en ouders. Deze keer staat het zomerlezen centraal.

Lees meer

Samen lezen in series

De nieuwe ‘Samen lezen! is uit. Een handig pdf document met leuke en zinvolle informatie over lezen en leesmotivatie. Het thema is ‘lezen in series’.

Lees meer

Praktijkverhaal: Kijken naar talent helpt bij passend onderwijs

Elk kind moet de kans krijgen om te ontdekken wie hij is en waar hij blij van wordt. Want als je weet wie je bent en wat je talenten zijn, krijg je meer zelfvertrouwen en veerkracht. Dat is in een notendop waar een Kindertalentenfluisteraar aan bijdraagt. In het praktijkverhaal lees je hoe vrijwel alle scholen van het samenwerkingsverband Passend Onderwijs Veld, Vaart en Vecht (afdeling Slagharen) hier gezamenlijk invulling aan geven.

Lees meer