Talent

Iedereen heeft talenten! En daarbij gaat het niet per se om 'uitblinken' zelfs niet om 'bovengemiddeld presteren'- het gaat om wie je bent, wat je drijfveren zijn. Een prachtig uitgangspunt om naar kinderen te kijken. Wat maakt dat ze uniek zijn? Wat brengen ze met zich mee, in de klas, op het plein, thuis, met hun unieke eigenschappen? IJsselgroep biedt begeleiding aan onderwijsprofessionals om de positieve, talentgerichte benadering te gebruiken: dat betekent gericht op 'wie is dit kind' in plaats van 'wat presteert dit kind'. Het vraagt om goed kijken en om goed contact. Een breed palet aan mogelijkheden, van workshop tot opleiding, ziet u hieronder.

Meer weten over talent of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een proeverij of studie(mid)dag voor uw team, school of schoolbestuur? Neem dan contact op met Nienke Bouwman.

Dienstverlening

Workshop ‘Talent in het onderwijs'

Workshop ‘Talent in het onderwijs'

Wat kan talentgericht werken voor onze school en ons onderwijs betekenen? Welke voordelen levert dit op voor zowel ons team, de individuele leerkrachten als de kinderen. Welke kansen ontstaan er als je het onderwijs nog meer vanuit de positieve psychologie vorm geeft? Benieuwd naar antwoorden en denkrichtingen? Dan is de workshop ’Talent in uw onderwijs’ voor u interessant.

Lees verder

Kindgesprekken

Kindgesprekken

We praten veel over kinderen en over het onderwijs dat we ze willen geven. Steeds meer leerkrachten willen in gesprek met het kind zélf: Wat houdt een kind bezig? Wat levert energie op? Wat wil het kind zelf leren? En wat heeft hij of zij daarbij van mij nodig?

Lees verder

Basiscursus Talentgericht Werken

Basiscursus Talentgericht Werken

“Ieder kind heeft een talent!” Dit is absoluut waar. Het punt is echter dat er in de praktijk relatief weinig invulling aan wordt gegeven. Het is dan slechts een modewoord. En dat is jammer. Want talentgericht werken biedt prachtige mogelijkheden: voor het kind én voor de leerkracht. Wilt u echt aan de slag met talentgericht werken, dan is deze cursus voor u. De invalshoek vanuit zowel onderwijsadvies en het jonge kind als vanuit gedrag en zorg maken deze cursus uniek.

Lees verder

Kindertalentenfluisteraar

Kindertalentenfluisteraar

Elk kind heeft bakken talent. Talent gaat niet over het uitblinken in een bepaalde activiteit maar over elke activiteit die vanzelf gaat en die voldoening oplevert. Die maakt dat de tijd vliegt, en dat je je batterijen oplaadt. Van je talenten krijg je energie. Tijdens de opleiding ‘Kindertalentenfluisteraar’ leer je hoe kinderen helpt om talenten te benoemen en ontdek je hoe je talentgesprekken met kinderen voert. IJsselgroep biedt deze opleiding in samenwerking met Luk Dewulf en Els Pronk.

Lees verder

Talentgedreven werken met jonge kinderen

Talentgedreven werken met jonge kinderen

Ben je opgeleid als Kindertalentenfluisteraar en werk je met het jonge kind? We bieden binnenkort, in samenwerking met de Blij met Mij Academie, een korte online verdiepingscursus van 2 middagen.

Lees verder

Opleiding oplossingsgerichte coaching

Opleiding oplossingsgerichte coaching

In het onderwijs is het steeds belangrijker om leerlingen te betrekken bij het zoeken naar oplossingen voor ‘problemen’. Er worden bij tegen vallende leerresultaten en ‘ongewenst’ gedrag nog veel plannen gemaakt en doelen gesteld zonder dat de leerling zelf daar bij wordt betrokken. Hoe zou het zijn als we het kind meer zouden betrekken? Als we hen vragen naar hun ideeën en behoeften. Leerlingen weten vaak heel goed wat ze nodig hebben. Ontdek dat uw leerlingen zelf goed oplossingen kunnen bedenken.

Lees verder

Werken vanuit veerkracht…

Werken vanuit veerkracht…

Wij doen allemaal het liefst dingen waar we energie van krijgen. Het mag best inspanning kosten, maar aan het einde van de dag wil je graag met een voldaan gevoel naar huis gaan. Hoe komt het toch dat dat niet altijd het geval is? Dat je je soms ‘leeggezogen’ voelt? Dat je soms het gevoel hebt dat je heel veel hebt gedaan, maar dat je je afvraagt: vind ik dit nou leuk, dit vak?

Lees verder

Coachen bij talent op school

Coachen bij talent op school

Bent u als leerkracht, ib’er of team klaar voor de volgende stap? Wilt u concreet verder het optimaal inzetten van talentontwikkeling op uw school? Dan is implementatie coaching effectief. Samen maken we de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk.

Lees verder

Coaching: versterken van uw eigen veerkracht

Coaching: versterken van uw eigen veerkracht

Loopt u in uw werk tegen negatieve zaken aan, zoals werkdruk, dynamische groepen en/of veel probleemgesprekken? Dan is een individueel positief coachingstraject interessant. In een persoonlijk traject leert u hoe het is om vanuit uw eigen talenten te werken. Ontdek hoe het is om uw persoonlijke batterij weer goed op te laden.

Lees verder

Meer informatie?

Nienke Bouwman

Nienke Bouwman

06 14 00 36 34
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer