Talent en begaafdheid

Je gunt het iedere leerling om te weten wat zijn of haar talent is. Gelukkig krijgt talentontwikkeling steeds meer aandacht van scholen. Van brede talentontwikkeling tot meer- en hoogbegaafdheid. De IJsselgroep begeleidt uw school bij het vormgeven van talentontwikkeling passend bij de sterke kanten van uw school en de talenten in uw team. Zowel de leerkracht als de leerling zijn hierbij eigenaar zijn van hun eigen (talent)ontwikkeling.

Meer weten over talent en hoogbegaafdheid of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een proeverij of studie(mid)dag voor uw team, school of schoolbestuur? Neem dan contact op met Nienke Bouwman.

Dienstverlening

Talentgericht onderwijs

Talentgericht onderwijs

Ieder kind heeft talenten. En dit gaat dieper dan ‘rekenen’ of ‘tekenen’. Wat maakt het dat rekenen of tekenen zo goed gaat? Welk talent ligt daaronder? Is het kind een ‘ontrafelaar’ of juist een ‘creatieve maker’? En in welke situaties zie je die ‘shining eyes’ nog meer? Het benoemen van talenten betekent voor een kind dat het zich gezien en gewaardeerd wordt. Het vervolgens kunnen inzetten van het eigen talent zorgt voor veerkracht en energie.

Lees verder

Basiscursus Talentgericht Werken

Basiscursus Talentgericht Werken

“Ieder kind heeft een talent!” Dit is absoluut waar. Het punt is echter dat er in de praktijk relatief weinig invulling aan wordt gegeven. Het is dan slechts een modewoord. En dat is jammer. Want talentgericht werken biedt prachtige mogelijkheden: voor het kind én voor de leerkracht. Wilt u echt aan de slag met talentgericht werken, dan is deze cursus voor u. De invalshoek vanuit zowel onderwijsadvies en het jonge kind als vanuit gedrag en zorg maken deze cursus uniek.

Lees verder

Handelingsgericht werken met begaafde leerlingen

Handelingsgericht werken met begaafde leerlingen

Met dit traject leert een schoolteam om op basis van onderwijsbehoeften doelgericht plannen te maken voor begaafde leerlingen. Gericht op verrijking, maar ook op versnelling met verrijking. De Versnellingswijzer heeft hierin een belangrijke plek: een instrument waarmee u in een vroeg stadium versnelling verantwoord in het afwegingsproces meeneemt. Het gesprek met het kind zelf speelt hierbij een belangrijke rol.

Lees verder

Netwerk voor plusklasleerkrachten

Netwerk voor plusklasleerkrachten

U bent leerkracht voor een plusklas van de school waar u werkt, het bestuur of het samenwerkingsverband. Dat doet u met veel plezier. U ziet dat de begaafde leerlingen bij u in de plusklas groeien in hun ontwikkeling. Maar u mist het sparren met collega’s die dezelfde functie hebben. Die weten welke specifieke knelpunten u ervaart. En u zou ook wel eens willen weten of u op de goede manier bezig bent.

Lees verder

Versnellen zonder drempels

Versnellen zonder drempels

We zijn geen helden als het om versnellen gaat! We zijn eerder schijterds! Volgens de inspectie is nauwelijks 0,5% van onze leerlingen versneld. Bijna alle wetenschappelijk onderzoek toont echter aan dat versnellen een effectievere maatregel is voor excellente kinderen, dan alle andere maatregelen zoals compacten, verrijken, verdiepen en verbreden.

Lees verder

Meer informatie?

Nienke Bouwman

Nienke Bouwman

06 14 00 36 34
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer