Talent en begaafdheid

Je gunt het iedere leerling om te weten wat zijn of haar talent is. Gelukkig krijgt talentontwikkeling steeds meer aandacht van scholen. Van brede talentontwikkeling tot meer- en hoogbegaafdheid. De IJsselgroep begeleidt uw school bij het vormgeven van talentontwikkeling passend bij de sterke kanten van uw school en de talenten in uw team. Zowel de leerkracht als de leerling zijn hierbij eigenaar zijn van hun eigen (talent)ontwikkeling.

Meer weten over talent en hoogbegaafdheid of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een proeverij of studie(mid)dag voor uw team, school of schoolbestuur? Neem dan contact op met Nienke Bouwman.

Dienstverlening

Brede talentontwikkeling

Brede talentontwikkeling

Elk kind heeft talenten. En als wij kijken naar mogelijkheden in plaats van tekorten: dan is er al veel gewonnen. Talentontwikkeling gaat over ontplooiing en vorming. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet alleen om de (hoog)begaafde kinderen of ‘toptalenten’, maar juist om alle kinderen en alle talenten. Het (her)kennen en kunnen gebruiken van het eigen talent geeft een kind energie. Steeds opnieuw worden de batterijen opgeladen.

Lees verder

Talentgesprekken/talentfluisteren

Talentgesprekken/talentfluisteren

Werken vanuit talent, passie en het geloof dat je tot ontwikkeling komt als je geraakt wordt: dit ziet u zowel terug in de begeleiding van leerkrachten als in onze visie op de ontwikkeling van leerlingen. De leerkracht én de leerling worden eigenaar worden van hun leerproces. Talentfluisteren: een unieke cursus op basis van de Talententoolbox van Luk Dewulf en Els Pronk.

Lees verder

Handelingsgericht werken met begaafde leerlingen

Handelingsgericht werken met begaafde leerlingen

Met dit traject leert een schoolteam om op basis van onderwijsbehoeften doelgericht plannen te maken voor begaafde leerlingen. Gericht op verrijking, maar ook op versnelling met verrijking. De Versnellingswijzer heeft hierin een belangrijke plek: een instrument waarmee u in een vroeg stadium versnelling verantwoord in het afwegingsproces meeneemt. Het gesprek met het kind zelf speelt hierbij een belangrijke rol.

Lees verder

Netwerk voor plusklasleerkrachten

Netwerk voor plusklasleerkrachten

U bent leerkracht voor een plusklas van de school waar u werkt, het bestuur of het samenwerkingsverband. Dat doet u met veel plezier. U ziet dat de begaafde leerlingen bij u in de plusklas groeien in hun ontwikkeling. Maar u mist het sparren met collega’s die dezelfde functie hebben. Die weten welke specifieke knelpunten u ervaart. En u zou ook wel eens willen weten of u op de goede manier bezig bent.

Lees verder

Versnellen zonder drempels

Versnellen zonder drempels

We zijn geen helden als het om versnellen gaat! We zijn eerder schijterds! Volgens de inspectie is nauwelijks 0,5% van onze leerlingen versneld. Bijna alle wetenschappelijk onderzoek toont echter aan dat versnellen een effectievere maatregel is voor excellente kinderen, dan alle andere maatregelen zoals compacten, verrijken, verdiepen en verbreden.

Lees verder

Meer informatie?

Nienke Bouwman

Nienke Bouwman

06 14 00 36 34
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer