Begaafdheid 1600x640jpg

Begaafdheid

Hoe gaan we om met begaafde leerlingen? Welke aanpak is effectief? Wanner is verdiepen en verrijken een optie en waneer is versnellen beter? Ga samen met ons op zoek naar de antwoorden die relevant zijn voor uw school en de leerlingen.

Meer weten over (hoog)begaafdheid of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een studie(mid)dag voor uw team, school of schoolbestuur? Neem dan contact op met Nienke Bouwman.

Dienstverlening

Handelingsgericht werken met begaafde leerlingen

Handelingsgericht werken met begaafde leerlingen

Met dit traject leert een schoolteam om op basis van onderwijsbehoeften doelgericht plannen te maken voor begaafde leerlingen. Gericht op verrijking, maar ook op versnelling met verrijking. De Versnellingswijzer heeft hierin een belangrijke plek: een instrument waarmee u in een vroeg stadium versnelling verantwoord in het afwegingsproces meeneemt. Het gesprek met het kind zelf speelt hierbij een belangrijke rol.

Lees verder

Netwerk voor plusklasleerkrachten

Netwerk voor plusklasleerkrachten

U bent leerkracht voor een plusklas van de school waar u werkt, het bestuur of het samenwerkingsverband. Dat doet u met veel plezier. U ziet dat de begaafde leerlingen bij u in de plusklas groeien in hun ontwikkeling. Maar u mist het sparren met collega’s die dezelfde functie hebben. Die weten welke specifieke knelpunten u ervaart. En u zou ook wel eens willen weten of u op de goede manier bezig bent.

Lees verder

Versnellen zonder drempels

Versnellen zonder drempels

We zijn geen helden als het om versnellen gaat! We zijn eerder schijterds! Volgens de inspectie is nauwelijks 0,5% van onze leerlingen versneld. Bijna alle wetenschappelijk onderzoek toont echter aan dat versnellen een effectievere maatregel is voor excellente kinderen, dan alle andere maatregelen zoals compacten, verrijken, verdiepen en verbreden.

Lees verder

Meer informatie?

Nienke Bouwman

Nienke Bouwman

06 14 00 36 34
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer