Begaafdheid 1600x640jpg

Krachtige didactiek

Maak nu een effectieve professionaliseringsslag als het gaat om krachtige didactiek. Durf te kiezen voor de juiste didactische instrumenten om samen met leerlingen de doelen te realiseren.

Meer weten over krachtige didactiek of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een studie(mid)dag voor uw team, school of schoolbestuur? Neem dan contact op met Nienke Bouwman.

Dienstverlening

Kinderen leren van feedback

Kinderen leren van feedback

Uit veel onderzoek blijkt dat feedback geven op een goede manier het leerrendement van leerlingen sterk verbetert. Het is ook nog eens een aanpak die niet veel geld kost. John Hattie heeft als onderzoeker naam gemaakt op dit terrein. Genoeg reden dus om met feedback aan de slag te gaan. In deze training krijg je inzicht in wat goede feedback is en hoe je dit kunt toepassen in je eigen klas bij je eigen leerlingen. Deze training bestaat uit drie dagdelen.

Lees verder

Eigenaarschap van kinderen

Eigenaarschap van kinderen

Het is 'hot': kinderen meer ‘eigenaar’ te maken van hun eigen leerproces. Maar: waarvan worden kinderen dan eigenaar? Of: waarvoor worden de kinderen dan precies verantwoordelijk? Worden ze verantwoordelijk voor het kiezen van hun leerdoelen of worden ze verantwoordelijk voor de manier waarop ze die doelen gaan bereiken? Waar ligt de balans tussen vrijheid en sturing?

Lees verder

Krachtige didactiek met EDI

Krachtige didactiek met EDI

Maak nu een effectieve professionaliseringsslag als het gaat om krachtige didactiek. Durf te kiezen voor de juiste didactische instrumenten om samen met leerlingen de doelen te realiseren. Koppel krachtige didactiek aan leiderschap en eigenaarschap. In vier dagdelen maakt u grote sprongen op didactisch gebied. U geeft zelf antwoord op de vraag: hoe kan ik mijn onderwijs steeds weer verbeteren?

Lees verder