hoofdfoto cooperatief leren

Wereldoriënterende thema’s spelen en onderzoeken met behulp van Thinking Tools en strategieën

(Leren) denken helpt kinderen leervermogen te ontwikkelen.

Vanuit het concept Thinking for Learning leer je met kinderen wereldse kwesties te spelen en onderzoeken. Thinking for learning nodigt kinderen uit om betekenis te verlenen aan het leren, kritisch en nieuwsgierig te worden en te blijven, eigen ideeën te ontwikkelen, samen te werken en te denken over het leren zelf: reflecteren, doorzetten en ontwikkelen. Deze thinking attitude, thinking skills en thinking knowledge worden zo op een natuurlijke en samenhangende wijze geleerd, geoefend uitgebreid en onderhouden. In vier bijeenkomsten leer je hoe je een thema ontwerpt met inzet van Thinking Tools en strategieën.

Voor wie

Leerkrachten groep 1 t/m 8 die nieuwsgierig zijn naar spelend en onderzoekend leren en/of meer diepgang willen brengen in het werken met een geïntegreerde WO methode, zodat kinderen leren hun leervermogen te gebruiken en ontwikkelen.

Wanneer en waar

In overleg bij u op locatie

Optioneel:

  • Naast bijeenkomsten is coaching on the job aan te raden.
  • Deze training kan ook incompany worden verzorgd voor uw team.

Neemt u gerust contact met ons op om deze mogelijkheden te bespreken.

Kosten

Op basis van offerte

Meer informatie

Wilt u meer weten over "Wereldoriëntatie thema’s spelen en onderzoeken met behulp van Thinking Tools en strategieën" of heeft u vragen over Thinking for Learning? Neem dan contact op met Miriam Kobussen via 06 14 00 48 20 of via miriam.kobussen@ijsselgroep.nl of met Hettie Lichtenberg via 06 22 93 86 48 of via hettie.lichtenberg@ijsselgroep.nl