21ste eeuwse vaardigheden

Food for thought (eigenaarschap en talent)

Vragen, uitdagingen en dilemma's

Ontsnappen aan 'de waan van de dag': niet onbelangrijk voor bestuurders, maar o zo moeilijk te realiseren. IJsselgroep voorziet u dan ook graag periodiek van het nodige 'Food4Thought': prikkelende vragen, flinke uitdagingen en pittige dilemma's. Kleine 'bites' om over na te denken of om over in gesprek te gaan. Op weg naar de toekomst. We starten met eigenaarschap en talent…

Food for thought (eigenaarschap en talent)

  • Het enige wat een professional moet is willen
  • Talent aanboren = eigenaarschap bevorderen
  • Eigenaarschap: hot of hype?
  • Leerlingen eigenaar van hun eigen leerproces, leerkrachten eigenaar van de schoolontwikkeling, directeuren eigenaar van het strategisch beleidsplan: klinkt goed, maar hoe doe je dat?
  • Hoe kun je leerlingen verantwoordelijk maken voor hun eigen leren (regisseur)?
  • Hoe realiseer je dat leerkrachten op een vergelijkbare manier werken (professionele cultuur, vakmanschap, betrokken op elkaar, leergemeenschap, samen mooie dingen doen)?
  • Halen we bij leerlingen eruit wat erin zit (talent, intrinsieke motivatie, doen wat moet + doen wat bij de leerling past)
  • Kinderen willen vooruit, willen zich ontwikkelen. Spelen leerkrachten hier voldoende op in?

 

Bij deze 'bites' passen meerdere denkrichtingen en antwoorden. Veel is afhankelijk van uw specifieke situatie en ontwikkelrichting. IJsselgroep ordent en bespreekt graag een aantal (wetenschappelijke) inzichten op het gebied van onderwijs, zorg en mens- en organisatieontwikkeling die u wellicht kunnen helpen bij het maken van de 'juiste keuzes' voor uw organisatie.

Interessant linken

In gesprek

Heeft u vragen of wilt u eens vrijblijvend 'sparren'? Neem dan contact op met één van de volgende personen:

John Hoeberichts
directeur en onderwijsadviseur
06 - 14 00 41 52, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Janna de Haan
manager ED en onderwijsadviseur
06 - 14 00 36 33, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Herman Giesbers
relatiemanager en onderwijsadviseur
06 - 22 93 89 52, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Albert de Boer
relatiemanager en onderwijsadviseur
06 - 22 19 24 70, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.