dyslexie Patrick 1600x640

Dyslexie in de klas: hands on!

Inhoud

Heeft u ook te maken met dyslectische kinderen in de klas? Niet alle kinderen met leesproblemen op de basisschool hebben een dyslexieverklaring. Vaak bestaat er eerst een vermoeden van dyslexie bij een kind en wordt daarna onderzocht of dit écht het geval is. In de tussentijd gaan deze leerlingen gewoon iedere dag naar school. En iedere dag hebben zij goed onderwijs nodig waar u aan bijdraagt. Deze cursus is speciaal bedoeld voor onderwijsassistenten. In deze cursus leert u leerlingen met leesproblemen en dyslexie beter begrijpen!

Nieuwste inzichten in praktijk

De resultaten van een leerling met leesproblemen gaan vaak moeizaam omhoog. Hoe zorgt u ervoor dat u effectief bij kan dragen aan het verbeteren van leesresultaten van deze leerlingen? Welke onderwijsondersteuning is het meest efficiënt voor deze leerling? De nieuwste inzichten rondom leesproblemen en dyslexie komen hier aan de orde. De eigen praktijk van u als onderwijsassistent staat centraal.

Resultaat

Tijdens deze cursus verhoogt u de expertise omtrent leesproblemen en dyslexie en kunt u de leerlingen (preventief) ondersteunen. U bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en inzichten en kunt u deze omzetten in praktische interventies passend bij de werkwijze en visie van uw school.

Voor wie

  • Onderwijsassistenten
  • Geïnteresseerde (beginnende) leerkrachten
  • Geïnteresseerde IB'ers
  • De cursusinhoud is afgestemd op de werkpraktijk van de onderwijsassistent

Reactie deelnemers

DOWNLOAD DE PDF

Wanneer en waar

Deze training wordt momenteel alleen als incompany-training verzorgd. Neemt u gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Kosten

Op basis van offerte

Meer informatie

Wilt u meer weten over de deze inspirerende cursus of heeft u vragen over dyslexie, taal en leesonderwijs? Neem dan contact op met Saskia Versloot via 06 33 05 78 93 of saskia.versloot@ijsselgroep.nl