4 2 2 cultuuronderzoek patronen 1600x640

Focus op begrip!

Focus op begrip is een initiatief van Anneke Smits en Erna van Koeven. We besteden in het Nederlandse onderwijs veel uren aan taal en lezen, terwijl die uren niet leiden tot motivatie bij lezen, ook niet bij de leerlingen die goed kunnen lezen. Ook slagen we er onvoldoende in om onze zwakke leerlingen genoeg toe te rusten voor onze geletterde maatschappij. Dat leidt tot een toenemende kansenongelijkheid. Lezen is nog altijd de belangrijkste basis voor school en maatschappelijk succes.

Integrale aanpak

Focus op begrip gaat uit van motivatie, kennisopbouw en rijke taal. Deze integrale aanpak maakt korte metten met de fragmentarische manier van onderwijs geven en werkt vanuit een integrale aanpak waarbij wereldoriëntatie de basis vormt. Van hieruit worden boeklessen, voorlezen op niveau en authentieke teksten gekoppeld. Praten, beleving en schrijven heeft hierin ook een centrale plek.

Betekenisvol onderwijs zonder schotten…nieuwsgierig? Volg deze voorlichtingsbijeenkomst waarin we uit de doeken doen wat deze vorm van lezen met begrip toevoegt!

Inhoud

1 voorlichtingsbijeenkomst waarbij een inkijkje gegeven wordt in de methodiek Focus, de voorwaarden en de implementatiemogelijkheden.

Voor wie

Voor iedereen die weet dat begrijpend lezen geen vak is, maar een vaardigheid en hier handen en voeten aan willen geven!

Wanneer en waar

nader te bepalen data

Kosten

op basis van offerte

Meer informatie

Wilt u meer weten over de deze inspirerende bijeenkomst of heeft u vragen over lezen met begrip, een integrale aanpak? Neem dan contact op met Janna de Haan via 06 14 00 36 33 of janna.dehaan@ijsselgroep.nl