Samen lezen "Voorlezen"

De nieuwe 'Samen lezen!' staat deze keer helemaal in het teken van voorlezen. Ook nu weer met handige leestips en het bekende boekenoverzicht voor alle groepen van de basisschool. Leuk om te gebruiken tijdens de Nationale Voorleesdagen. Veel plezier met samen (voor)lezen. 

Download "Samen Lezen" - Voorlezen (pdf)

Download hier de pdf

Webinar voorlezen voor ouders

Regelmatig voorlezen is gezellig én belangrijk. Kinderen die worden voorgelezen groeien in hun taal-, kennis- en leesontwikkeling. Maar hoe doe je dat als ouder: goed voorlezen? Ontdek het tijdens het webinar ‘voorlezen’ dat IJselgroep op woensdag 1 februari organiseert. Specifiek voor ouders en uiteraard gratis.

Meer info en aanmelden

Nationale Voorleesdagen

Om voorlezen te stimuleren worden elk jaar de Nationale Voorleesdagen georganiseerd. Dit jaar vinden ze plaats van 26 januari t/m 5 februari. De Nationale Voorleesdagen zijn vooral gericht op voorlezen bij peuters en kleuters. Er is een prentenboek van het jaar gekozen dat in 2023 centraal staat: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Geschreven door Joukje Akveld en geïllustreerd door Jan Jutte. Kijk eens rond op de website:

Nationale voorleesdagen

Meer informatie

Wil je meer weten over ‘Samen Lezen’, de nieuwsbrief over lezen en leesmotivatie? Of heb je ideeën of suggesties? Neem dan contact op met Linda Oosterbaan: 06 49 35 56 95, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief "Samen lezen voor ouders" kan via deze link.

Aanmelden voor de nieuwsbrief "Samen lezen voor scholen" kan via deze link.