Video met leestips in de Coronatijd

Deze pagina bevat een videofragment. Is de video niet zichtbaar, accepteerd dan de cookies voor deze website.

De kinderen zijn weer naar school. Lezen tijdens de Coronatijd, maar ook daarna is belangrijk! Hoe stimuleer je kinderen dat ze thuis blijven lezen? In deze video geven kinderen tips aan andere kinderen om thuis lekker te lezen.

Voor wie

De video is voor kinderen én leerkrachten. In deze video geven kinderen andere kinderen tips waar je over kan lezen en waar je (thuis) kan lezen. Inderdaad: kinderen stimuleren andere kinderen om lekker thuis te lezen.

Video

In deze video geven kinderen tips over lezen thuis, bijvoorbeeld over interessante onderwerpen als reizen, natuur en sport. De tips zijn voor álle kinderen, ongeacht het leesniveau.

(Is de video hieronder niet zichtbaar, accepteer dan de cookies voor deze website)

Willen lezen om te leren: WOW!

Vindt u het belangrijk dat kinderen zelf willen lezen om te leren? Dat we aansluiten bij wat kinderen leuk en belangrijk vinden. Inderdaad: dat ze gaan lezen om te leren. Niet omdat het moet, maar omdat ze het leuk vinden. Vindt u dit belangrijk, dan is het LIST-project voor u interessant: lezen voor scholen vanuit een totaalaanpak. Hierbij de link:

LIST - lezen voor scholen vanuit een totaal aanpak

Samen gaan voor betrokken, gemotiveerde en nieuwsgierige kinderen die willen lezen om te leren! Meer weten? Neem dan contact op met Janna de Haan via 06 14 00 36 33 of janna.dehaan@ijsselgroep.nl

Meer informatie

Heeft u vragen over de video of wilt u 'sparren' over een specifieke situatie en/of leerling? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens:

Wilt u meer informatie over de video of leespromotie thuis? Neem dan contact op met: