21ste eeuwse vaardigheden

Studiereis Koninklijke Aurisgroep Newcastle

Koninklijke Aurisgroep is met 20 personen van 2 tot en met 5 maart op studiereis naar Newcastle geweest. Auris geeft onderwijs en zorg aan iedereen die moeite heeft met spreken, horen of taal.

Thinking for Learning

Tijdens deze studiereis hebben de deelnemers zich verdiept in de praktische werking van Thinking for Learning. Dit IJsselgroep-concept legt de focus op 'leren en denken over het leren' en wordt inmiddels geïmplementeerd op 3 scholen van Auris: de Hildernisseschool, Taalfontein (beide Rotterdam) en Taalplein (Gouda). Naast het volgen van een lezing van professor David Leat (grondlegger van Thinking for Learning), een minicollege en interessante schoolbezoeken heeft de groep ook tijd besteed aan het opstellen van een plan om onderzoek en spel te integreren in het onderwijs om zo kinderen kritisch nieuwsgierig te maken en betekenis te geven aan de inhouden die worden geleerd.

Actieplan 'Leren op de werkplek'

Een tweede doel van deze reis was het opzetten van een actieplan om 'leren op de werkplek' vorm te gaan geven binnen Auris. Op een van de scholen draait een succesvolle manier van werken: nieuwe leerkrachten, stagiaires, internen en externen worden inpandig geschoold om op dezelfde dag ook de praktijk te zien.

Auris heeft ambitieuze doelstellingen voor hun onderwijs. Deze reis heeft daar zeker een mooie bijdrage aan geleverd.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thinking for Learning? Neem dan contact op met Herman Giesbers 06 22 93 89 52, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.