21ste eeuwse vaardigheden

Studiereis naar Newcastle: Thinking for Learning (T4L)

Scholen bezoeken

Centraal staat het bezoek aan een aantal basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs die bij hun schoolontwikkeling begeleid zijn door prof. David Leat (Newcastle University) en leden van het centrum “Thinkwell”.

Op de scholen zelf maken de deelnemers kennis met de werkwijzen en systematieken die docenten hanteren bij het ontwikkelen van de denk- en leervaardigheden. Doel hiervan is om kinderen meer zelf te laten nadenken en meer (in)zicht te geven op hun eigen denkontwikkeling. De scholen die worden bezocht zijn “normale” scholen die al geruime tijd werken op basis van de verworven inzichten van Thinking for Learning.

Onderzoek toont aan dat door een juiste toepassing van “Thinking Skills” binnen het onderwijs een evidente verhoging van de leerontwikkelingen in de volle breedte plaatsvindt. (Eppi -Marzano).

Workshops

In Newcastle worden workshops verzorgd door meerdere grondleggers van T4l, zodat ook rekening kan worden gehouden met de verschillende niveaus van ontwikkeling en visie van ons eigen onderwijs. Het bezoek in Engeland wordt ook door Anne d’Echevarria (een prominent lid van Thinkwell) begeleid.

Reisverslag

Samen met de deelnemers maken wij een inhoudelijk reisverslag. Houd uw social media in de gaten voor de updates.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thinking for Learning of de Engelandreis? Neem dan contact op met Herman Giesbers: 06 22 93 89 52, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.