Samen Lezen over Sinterklaas

De Sinterklaastijd is voor kinderen een bijzondere periode. Het is gezellig om samen met kinderen over Sinterklaas te lezen. Lezen in mooie boeken is een cadeautje voor kinderen. Naast dat je samen een fijn moment kunt creëren, leren kinderen er veel van. Het luisteren naar verhalen verstevigt de taalbasis en vergroot de woordenschat. Gelukkig zijn er veel boeken over Sinterklaas beschikbaar. We hebben weer een handig boekenoverzicht voor je gemaakt. Hierbij is onderscheid gemaakt in ‘de basisschool’ en ‘peuters en kleuters’. 

Download

Boekentips

Op de volgende pagina staat een overzicht met de boeken die kunnen worden gedownload in de online Bibliotheek. Er bestaan veel voorleesboeken over Sinterklaas. Er zijn natuurlijk ook boeken die kinderen zelf kunnen lezen. Bijvoorbeeld:

Groep 3

Het boek ‘Een pakje voor Piet’ is geschikt om samen of zelfstandig te lezen voor kinderen vanaf groep 3.

Middenbouw/bovenbouw

Het boek ‘De pakjespiraat’ is leuk voor kinderen in de middenbouw en bovenbouw. Geschikt om zelfstandig in te lezen, maar ook leuk om voor te lezen.

boeken image001

Online Bibliotheek

Kinderen kunnen met hun biebpas gratis boeken lenen in de online Bibliotheek. Er zijn twee soorten boeken beschikbaar: e-books en luisterboeken:

  • e-books kunnen gedownload worden op een tablet of telefoon. Ouders kunnen deze boeken aan kinderen voorlezen of kinderen lezen de boeken zelf. Ze bekijken de afbeeldingen op het scherm.
  • Luisterboeken kunnen digitaal worden afgespeeld. Luisterboeken kunnen goed worden ingezet als kinderen rustig aan het kleuren, knutselen of spelen zijn. Ook tijdens een (lange) autorit is het fijn om naar een verhaal te luisteren. Een voorbeeld van een luisterboek over Sinterklaas is ‘De zoete zusjes vieren Sinterklaas’.
    boeken image002

Hulp nodig bij het installeren van de online Bibliotheek?

Bekijk deze video: https://youtu.be/oOWPu58UbNg

 

Pakje 

Cadeautip voor Sinterklaas
Kinderen leren lezen door er veel mee te oefenen.

Geef daarom een boek cadeau!

Een fijne Sinterklaastijd gewenst!