Kinderboekenweek 2022

De kinderboekenweek komt er weer aan. Daarom is er weer een ‘Samen lezen’ voor scholen en ouders. Voel je vrij om de inhoud te delen met collega’s en ouders/verzorgers. Sterker nog: dat is precies de bedoeling van ‘Samen lezen!

Download Samen Lezen! Gi-Ga-Groen

Van 5 t/m 16 oktober gaan we lekker naar buiten op avontuur in de natuur, want het thema van de Kinderboekenweek is Gi-Ga-Groen! Natuurlijk is dit voor scholen weer een mooie kans om ouders én kinderen op een leuke manier te betrekken bij het (thuis) lezen. In de pdf die je kunt downloaden vind je het volgende:

Een overzicht met leuke Gi-Ga-Groen kinderboeken voor de groepen 1-2 tot en met 7-8

Een boekenlegger voor kinderen uit de verschillende groepen met daarop leuke boeken die bij Gi-Ga-Groen passen

Download de pdf Samen Lezen! Gi-Ga-Groen

De thematitels van de Kinderboekenweek in een handig overzicht

Ouders vinden het vaak lastig om het juiste boek te kiezen. Geen paniek: we hebben leuke boeken over avontuur in de natuur op een rij gezet. Deel ze uit of mail ze naar ouders. Of hang de poster op de muur. Je kunt het bestand namelijk niet alleen op A4, maar ook op A3 printen.

Download het losse overzicht

Download jouw boekenlegger

Op de voorkant van de boekenlegger staat een kleurplaatje. Ook het belang van praten over boeken heeft een plek. Samen praten over een verhaal is belangrijk voor de lees-, taal- en kennisontwikkeling. Een mooie vraag is bijvoorbeeld: ‘Wat vind je mooi?’. Speel in op de antwoorden die kinderen geven. Zo ontstaan waardevolle gesprekken. Op school en thuis.

Presentatie

Als aanvulling op de poster met het boekenoverzicht en de boekenlegger is er ook een presentatie beschikbaar (pdf). Hiermee kun je de thematitels op je digibord te presenteren en met de kinderen bespreken. Het mooie is dat de kinderen het boek dat ze willen lezen direct op hun eigen boekenlegger kunnen aankruisen.

Download de presentatie over de thematitels

Tip: lezen op 1

Tip: zet lezen op 1. Het is gezien het thema verleidelijk om veel buitenactiviteiten te gaan doen. Houd hierbij altijd het doel voor ogen: kinderen enthousiast maken voor lezen. Het gaat om het lezen. Zet lezen op 1.

Meer boeken, meer inspiratie

Er zijn zoveel leuke boeken die aansluiten op Gi-Ga-Groen: hier een overzicht.

Meer informatie

Wil je meer weten over ‘Samen Lezen’, de nieuwsbrief over lezen en leesmotivatie? Of heb je ideeën of suggesties? Neem dan contact op met Linda van Oosterbaan: 06 49 35 56 95, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.