IJsselgroep sponsort Nationale Onderwijsweek

Waarom wij ambassadeur zijn van Nationale Onderwijsweek? Omdat het een week is vol positieve aandacht voor het onderwijs en de (zorg)professionals die er werken. Kortom: het onderwijs krijgt een podium om al het moois dat er in de sector gebeurt te delen. En dat is natuurlijk een goede zaak. Het thema is 'Lang leve leren' en de NOW is van 3 tot en met 7 oktober 2022.

Lang leve leren

De wereld ligt weer open, er kan naar hartenlust geleerd en geleefd worden. Kortom, het thema verwoordt een gevoel van vrijheid. ‘Lang leve leren’ is natuurlijk ook een knipoog naar het inmiddels bekende ‘Een leven lang leren’. Daar valt verder op te associëren: je bent nooit te oud om

te leren. En leren gaat iedereen aan. Blijf in beweging, blijf je ontplooien, reflecteer, zet de verwondering aan en voeg er een dosis humor aan toe. Het thema ‘Lang leve leren’ gaat dus in essentie over de lol van leren. Of je dat nou spelenderwijs doet of op school, thuis of buiten de deur, alleen of me vrienden. Stel je open voor nieuwe ervaringen en ga op weg naar de toekomst.

Thema’s

  • 3 oktober: dag van de gelijke kansen
  • 4 oktober: dag van de pedagogiek
  • 5 oktober: dag van de leraar
  • 6 oktober: dag van de wetenschap

Website NOW

https://www.nationaleonderwijsweek.nl

Samen

Samenwerken zit in ons eigen IJsselgroep-DNA. En dus geven wij graag input aan dit mooie initiatief. Altijd vanuit de verbinding onderwijs en zorg. De onderwijsadviseurs van IJsselgroep werken nauw samen met de zorgprofessionals van onze jeugdpraktijk. En andersom. En op dit snijvlak ontstaan mooie dingen. En dat doen we samen met scholen, ouders, kinderen/jongeren, besturen, gemeenten, samenwerkingsverbanden en ketenpartners.

En de komende week doen wij dit samen met de partners, vrienden en collega-ambassadeurs van Nationale Onderwijsweek 2021.

Alvast een mooie Onderwijsweek gewenst. Lang leve leren!