Het Onderwijsgesprek | 10 maart 2022

Ook op donderdagavond 10 maart heeft ‘Het Onderwijsgesprek’ weer een bijzondere spreker die het gesprek aangaat met het onderwijsveld. Oud minister Jeroen Dijsselbloem neemt de geschiedenis van het onderwijs als vertrekpunt richting toekomst. IJsselgroep is één van de initiatiefnemers van Het Onderwijsgesprek. Het event is gratis, wel even aanmelden.

AANMELDEN


In Het Onderwijsgesprek op donderdag 10 maart om 20:00 uur gaat presentator Wendelien Wouters in gesprek met oud-minister Jeroen Dijsselbloem. In zijn boek De Onderwijsfamilie beschrijft Dijsselbloem de onderwijsgeschiedenis in vier generaties. Deze geschiedenis is het vertrekpunt voor een actueel gesprek met als centrale vraag: Wat is de taak van dit nieuwe kabinet waar het onderwijs betreft? 

Hoe kan het verleden ons inspiratie geven voor de toekomst? De lessen uit Dijsselbloems onderwijsfamilie houden we met Dijsselbloem én het publiek tegen het licht en wie weet… komt het Achterhoekse onderwijsveld tot een serie adviezen voor het nieuwe kabinet.
dijsselbloem 560 1

Jeroen Dijsselbloem

Jeroen Dijsselbloem is voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en voorzitter van het Nationaal Groeifonds, dat investeert in kennis en innovatie in Nederland. Van 2012 tot 2017 was hij minister van Financiën en van 2013 tot 2018 voorzitter van de Eurogroep.

Wanneer en waar?

Het Onderwijsgesprek is donderdag 10 maart in de Seesing Flex Zaal, locatie Hofstraat 159. Ontvangst vanaf 19:30 uur, start van Het Onderwijsgesprek om 20:00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is verplicht

Het onderwijsgesprek

Het Onderwijsgesprek is een samenwerking van het onderwijsveld en Amphion. We organiseren drie keer per jaar inspirerende gesprekken op het snijvlak van onderwijs en samenleving en zijn dankzij de bijdrage van het onderwijsveld gratis te bezoeken voor onderwijsprofessionals en andere belangstellenden.

IJsselgroep, Iselinge Hogeschool, Achterhoek VO, Graafschap College, IJsselgraaf, PRO8, Gelderveste, Samenwerkingsverband Doetinchem, Paraat scholen, Essentius, De Onderwijsspecialisten, Onderwijs Coöperatie Gelderland, De Laetare en Zone.college & Groene Lyceum Doetinchem zijn partner in Het Onderwijsgesprek.