‘Samen Lezen’ in de kerstvakantie

De kerstvakantie is een fijn moment om samen lekker te lezen in boeken. Het is heerlijk om (samen) op de bank te kruipen en te genieten van mooie verhalen. En het voordeel is: het is goed voor de leesontwikkeling dat kinderen in de vakantie blijven lezen. Voor de kerstvakantie zijn er weer mooie boekentips op een rij gezet. En voor de leesmotivatie is er een kleurplaat met sterren. Download ze snel en deel ze met ouders.

Download de pdf

Online Bibliotheek

Alle boeken die getipt worden zijn (gratis) te downloaden in de online Bibliotheek. Hebben ouders hulp nodig bij het installeren van de online Bibliotheek? Dan is deze video interessant:Ouders en school samen

Goed kunnen lezen is en wordt steeds belangrijker. School is belangrijk als het gaat om goed leren lezen. Maar natuurlijk kunnen ook ouders een belangrijke bijdrage leveren. Bijvoorbeeld door uit te stralen dat lezen leuk en belangrijk is. Of door samen te lezen. Maar hoe doe je dat precies? Hierbij een aantal tips voor ouders:

  • Geef het goede voorbeeld. Lees zelf in boeken, kranten of tijdschriften waar uw kind bij is
  • Zorg voor voldoende leuke boeken thuis. Kinderen kunnen gratis boeken lenen bij de bibliotheek. Ook de online Bibliotheek heeft een mooi aanbod. Zie de boekentips met boeken over de winter. Leuk voor in de kerstvakantie
  • Blijf veel voorlezen; ook als uw kind zelf al kan lezen. Kies sámen met uw kind boeken die net van een hoger niveau zijn dan kinderen zelf kunnen lezen. Geniet samen en praat over de verhalen die jullie lezen. Dit draagt op een positieve manier bij aan de taalontwikkeling en het begrijpend lezen.

Een jongen met de naam Kerstmisunnamed

Speciale aandacht verdient het boek ‘Een jongen met de naam Kerstmis’. Een spannend, grappig en ontroerend boek. 
Geschikt om voor te lezen vanaf de middenbouw. Vanaf ongeveer 9 jaar kunnen kinderen het boek ook zelf lezen. Op Netflix is vorig jaar de film verschenen van dit boek. Altijd fijn voor in de kerstvakantie!