‘Samen Lezen!’ voor ouders en kinderen staat in het teken van de Boekenweek

Samen Lezen! voor ouders

Voor de kinderboekenweek is er een download beschikbaar die u zelf kunt gebruiken of juist met ouders/verzorgers kunt delen. De download heeft drie onderdelen:

  • De thematitels behorende bij de kinderboekenweek in een handig overzicht voor groep 1 tot en met 8
  • Een schrijf- en tekenopdracht
  • Een mooie boekenlegger rond het thema beroepen

Download de pdf met alle drie de onderdelen

Een toelichting op de drie onderdelen

De thematitels van de Kinderboekenweek in een handig overzicht
Ouders vinden het vaak lastig om het juiste boek te kiezen. Geen paniek: we hebben de thematitels van de Kinderboekenweek over beroepen op een rij gezet (zie download).

Download de boekentips voor de Kinderboekenweek


Leuke schrijf en tekenopdracht
Wat wil je later worden? Wat lijkt je leuk? Welke kleding draag je dan? Teken eens waar je gaat werken? Inderdaad: mooie vragen die ouders met hun kind kunnen beantwoorden en bespreken.

Download de schrijf- en tekenopdracht


Boekenlegger
De boekenlegger bevat leuke vragen om in gesprek te gaan over ‘wat hij/zij wil worden’: ouders/verzorgers leren ongetwijfeld weer nieuwe dingen over hun kind en zijn/haar talenten. Zij kunnen de boekenlegger samen met hun kind printen, uitknippen en dubbelplakken. Klaar? Lezen maar!

Download de boekenlegger

Samen lezen nieuwsbrief

Nieuwsbrief ‘Samen Lezen!’

Wilt u regelmatig handige boekentips en leestips ontvangen die u zelf kunt gebruiken en kunt delen met ouders/verzorgers? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief ‘Samen Lezen!’.

Aanmelden nieuwsbrief Samen lezen!

Waarom thuis lezen?

Kinderen die opgroeien in een huis met boeken en ouders die (voor)lezen hebben een voorsprong. Ze hebben meer kennis van de wereld en kennen meer woorden. Als kinderen veel lezen, gaan ze beter lezen. Een goede leesvaardigheid helpt kinderen bij het leren op school. Kinderen die veel lezen behalen vaak betere schoolprestaties.

Leestips voor ouders/verzorgers

  • Geef het goede voorbeeld: als u thuis op een positieve manier aandacht aan lezen in boeken besteedt, krijgt uw kind meer plezier in lezen.
  • Lees op vaste momenten, maak er een dagelijkse routine van. Bijvoorbeeld voor het slapengaan.
  • Blijf veel voorlezen, ook als kinderen zelf al goed kunnen lezen.
  • Tijdens de kinderboekenweek is het mooi om samen met uw kind te praten en te lezen over beroepen. Wat wil uw kind worden? Wat lijkt hem/haar leuk aan dit beroep? Kunnen jullie er een boek over vinden? Ga samen eens kijken in de bibliotheek. De bibliotheek is gratis voor kinderen.

Voordelen van (samen) lezen

Benieuwd naar alle voordelen van lezen? Bekijk dan deze kaart:

Voordelen van Samen Lezen 

Nieuwsbrief ‘Samen Lezen!’ voor ouders en kinderen

Wilt u regelmatig handige boekentips en leestips ontvangen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief ‘Samen Lezen! voor ouders’.

Aanmelden nieuwsbrief Samen lezen! voor ouders

Meer informatie

Heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact op met Linda van Oosterbaan via 06 49 35 56 95 of via linda.vanoosterbaan@ijsselgroep.nl