Werken met anderstalige kinderen

Stap voor stap vooruit

De meeste anderstalige leerlingen van groep 8 hebben de CITO eindtoets goed gemaakt. Wat is iedereen trots! Saskia Versloot-Erich en Leonie Poortman-Lambrechtse geven nu al 14 weken extra ondersteuning op het gebied van taal en lezen aan anderstalige leerlingen uit groep 2 tot en met 8: twee keer per week 1 uur per groep. Dankzij de goede afstemming met elke groepsleerkracht over de inhoud en de planning hebben de kinderen stap voor stap vooruitgang geboekt.

Nederlands en zelfvertrouwen

Tijdens de extra ondersteuning is veel tijd besteed aan woordenschat door pre-teaching, zodat de kinderen goed voorbereid de les in gaan. Vandaag jubelde een leerling uit groep 4 nog: "Ik weet al waarom we dit doen juf, zodat wij alles al weten als we de tekst in de klas gaan lezen!” Ze leren er niet alleen meer Nederlands, maar bouwen ook zelfvertrouwen op: mooi om te zien.

Relevante webpagina’s

Wilt u meer weten? Bekijk dan de volgende pagina’s:

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over NT2. Neem dan contact op met Saskia Versloot via 06 33 05 78 93 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.