Onderwijsgesprek 3 februari 2021 | Sjef Drummen

Sjef Drummen, vice-voorzitter van de Taskforce Ontwikkelingsgericht Onderwijs (TOO), gaat onder leiding van Wendelien Wouters met onderwijsprofessionals en de mensen thuis in gesprek over de toekomst van het onderwijs. Deze speciale online editie van Het Onderwijsgesprek is op 3 februari vanaf 20.00 uur gratis te volgen via de livestream.

Spreker Sjef Drummen duikt samen met de kijkers aan de hand van stellingen in de ideale leeromgeving voor kinderen. Aan bod komen deze editie van Het Onderwijsgesprek de 10 geboden van het 21e eeuwse leren, de praktijk van het Agora onderwijs en het verschil tussen de rol van coach en leraar.

Een panel van Achterhoekse onderwijsprofessionals mengt zich in de discussie en brengt de consequenties voor de dagelijkse praktijk in het onderwijs in kaart. Ook de kijkers worden actief betrokken bij het gesprek.

Taskforce Ontwikkelingsgericht Onderwijs

De leden van de TOO brachten onlangs het boek ‘Onderwijs na COVID-19’ uit, waarin ze uitleggen waarom een fundamentele verandering in het onderwijsstel nodig is. Wie nu nog zegt dat verandering niet mogelijk is, wordt niet meer geloofd. Wat wordt het ‘nieuwe normaal’ in het onderwijs? De TOO wil dat alle kinderen zich ononderbroken en optimaal kunnen ontwikkelen. Zij stelt dat het leerstofjaarklassensysteem daarom vervangen moet worden door een ontwikkelingsgericht onderwijssysteem. Hierin zijn onder meer klassen, lesroosters, toetsen en zittenblijven verleden tijd.

https://www.taskforceoo.nl/

Praktisch

De interactieve live-uitzending van Het Onderwijsgesprek wordt op woensdag 3 februari om 20:00 uur vanuit studio MediaCows uitgezonden. Deelname is gratis. De livestream is te volgen op www.amphion.nl/onderwijsgesprek. Graag aanmelden via info@amphion.nl. Heeft u vragen? Stuur een mail naarinfo@amphion.nl

Het Onderwijsgesprek

Het Onderwijsgesprek is een samenwerking van het onderwijsveld en Amphion Cultuurbedrijf. We organiseren drie keer per jaar inspirerende gesprekken op het snijvlak van onderwijs en samenleving en zijn dankzij de bijdrage van het onderwijsveld gratis te bezoeken voor onderwijsprofessionals en andere belangstellenden.

IJsselgroep, Iselinge Hogeschool, Achterhoek VO, Graafschap College, IJsselgraaf, PRO8, Gelderveste, Samenwerkingsverband Doetinchem, Paraat scholen, Essentius, De Onderwijsspecialisten, Onderwijs Coöperatie Gelderland, De Laetare en Zone.college & Groene Lyceum Doetinchem zijn partner in Het Onderwijsgesprek.