Met schoolontwikkeling aan de slag? Vraag de subsidie ‘Schoolkracht’ aan

School- en onderwijsontwikkeling is essentieel voor de onderwijskwaliteit. Schoolleiders en leraren vinden niet altijd tijd, budget en focus om verander- en verbeterideeën uit te werken en/of uit te voeren. Of om goede veranderingen duurzaam te borgen in de onderwijspraktijk.

Subsidie ‘schoolkracht’

De nieuwe subsidieregeling ‘Schoolkracht’ ondersteunt schoolleiders en leraren met- en bij hun schoolontwikkeling. Zodat scholen lerende, professionele organisaties worden én blijven en duurzame schoolontwikkeling in het funderend onderwijs wordt versterkt.

Aanvraagperiode

Van 25 november 2020 tot en met 15 januari 2021 kunt u subsidie aanvragen. Het ministerie adviseert om niet tot het laatste moment te wachten: 15 januari 2021 is de deadline.

Hoogte subsidie

Er is in totaal € 5 miljoen beschikbaar voor het primair, voortgezet en speciaal onderwijs. Er kan maximaal € 30.000 per school voor één vestiging worden aangevraagd. Scholen met meerdere vestigingen moeten daarom overleggen welke schoolvestiging de aanvraag gaat indienen. De subsidie moet worden besteed in de periode van maart 2021 tot en met augustus 2022.

Als er meer subsidie wordt aangevraagd dan er beschikbaar is, worden de aanvragen per sector (po of vo) via loting gerangschikt. De subsidie wordt op basis daarvan toegekend tot het beschikbare bedrag is bereikt.

Plan en begroting

De aanvraag moet zijn voorzien van een plan voor schoolontwikkeling en een begroting, gericht op één of meerdere van de volgende thema’s:

  • verbeteren onderwijskwaliteit;
  • omgaan met leraren- en schoolleiderstekort;
  • kansen(on)gelijkheid;
  • digitalisering.

IJsselgroep helpt bij uw aanvraag

Schoolontwikkeling is vooral planmatig werken. Geen edutainment maar samenhangende verbetering. Verdieping van uw school- en jaarplan. Wat een mooie kans om stappen te zetten.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw IJsselgroep-adviseur of met Albert de Boer (06 55 19 24 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).