Kracht in de klas

Nieuwe blogserie over rijke ruimte: ‘Zet de boel eens op z'n kop!’

Fysieke ruimte en ruimte in je hoofdRijke ruimte afbeelding

Op de vele onderwijsplekken in binnen en buitenland komt zij prachtige voorbeelden tegen van rijke ruimtes. Ook ruimtes die niet uitnodigen; waar kinderen 6 uur per dag zitten. Op een plek. In een houding met uitzicht op een kale muur. Niet gek dat ze vervolgens liever naar buiten kijken. Voor jonge kinderen en hun professionals moet een ruimte een warme en esthetisch aantrekkelijke plek zijn om te leven en te leren.

Blog serie

In september schrijft Ellen een serie blogs over 'rijke ruimte'. Fysiek en mentale ruimte. Over lokalen, centrale ruimtes, stilteruimtes, hoeken, buitenruimtes en teamkamers. Over de ruimte in je hoofd. Met (ontwerp)tips, tools, mooie voorbeelden en praktische theorie om nog eens door te lezen. Zet de boel eens op z'n kop en ga aan de slag met het (her)ontwerp van de ruimtes in jouw school of werkplek.

Heeft u ideeën of suggesties? Bel of mail met Ellen de Haan via 06 24 91 23 77 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.