Kracht in de klas

Boekentips

Of u nu aan de rand van het zwembad, aan het strand, in een park, in de trein, op een terrasje of heerlijk in de tuin zit: soms is een goed boek alles wat u nodig heeft. Wij hebben een aantal boeken voor u op een rij gezet. Veel leesplezier gewenst. Heeft u een mooie boekentip? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Grote kans dat uw suggestie in de volgende ‘serie’ wordt opgenomen.

‘De gelukkige klas’ van Theo Thijssen

Een aanrader voor iedere (duurzame) leerkracht die dit boek nog niet niet heeft gelezen. Verfrissend door de verbluffende kijk op kinderen, de milde zelfspot en het aardige bedrijf dat onderwijs heet. Vol juweeltjes van pedagogische aard. Onmisbaar in iedere onderwijsbibliotheek.

‘Superschool’ van Erik van 't Zelfde

Voor wie van detectives en spannende boeken houdt is dit boek een absolute aanrader. Scherp, sterk en .... spannend. En toch vooral ook een onderwijsboek.

'Mooi werk' van Ben Tiggelaar

Korte verhalen om bij weg te dromen in de zon. Kleine bites over ‘mooi werk’. Een serie onderhoudende en soms ook hilarische columns die je aan het denken zetten over je eigen onderwijsgedrag.

‘Meester, meester!’ van Yves van Kempen

Voor wie wil werken aan z'n zelfbeeld is dit boek een aanrader: Meester, Meester! De ondertitel verraadt waarom: "Hoe inspirerend onderwijs levens kan veranderen". Steeds opnieuw krijg je toch weer een brok in de keel als je je realiseert dat je als leraar het verschil kunt maken in het leven van kinderen.

‘ADHD: Macht en misverstanden’ van Laura Batstra

Deze boeksuggestie is voor al die leerkrachten die wel eens twijfelen aan het bestaan van ADHD, maar een klas vol met 'rakkers' hebben. Laura Batstra, psycholoog en moeder meerdere pubers schreef dit prachtig boek. De volgende zin roept genoeg op: "Vroeger heette dat 'jongens', nu heet het ADHD".

‘Mensen maken’ van Daan Rovers

Een heel dun werkje (nooit weg in de vakantie) van Daan Rovers: Mensen maken, een nieuw licht op opvoeden. Het boekje geeft een mooie invulling aan scholen die werk willen maken van de menswordingsopdracht die alle scholen hebben.

‘Goed onderwijs en de cultuur van het meten’ van Gert Biesta

Een toegankelijk boekje onder de titel: Goed onderwijs en de cultuur van het meten. Over Ethiek, politiek en democratie in het onderwijs. Voor iedere schoolleider en leerkracht een onmisbare gedachtengang over de ontwikkeling en de zin van het onderwijs.