NPO Subsidie 1600x640

NPO-middelen: uitgelezen kans of extra werkbelasting?

Laat uw schoolscan maken. IJsselgroep ontzorgt.

Het kabinet heeft 8,5 miljard beschikbaar gesteld aan het onderwijs. En voor de besteding is er een tijdpad inclusief verantwoording. Om de middelen achteraf te verantwoorden is het nodig om bij de start van een traject de beginsituatie op uw school scherp in beeld te brengen met een schoolscan.

Wat doet IJsselgroep om u te ontzorgen? Hoe denken we met u mee?

Voorkom gedoe achteraf en start met het in kaart brengen van de beginsituatie op uw school. Of u nu start voor, op of na 1 mei: met IJsselgroep regelt u dit snel en goed. Onze adviseurs analyseren met- en voor u de schoolresultaten en maken een schoolscan op basis van de gegevens die u ons beschikbaar stelt, zoals het school- en jaarplan en de laatste bevindingen van de inspectie. Daarnaast denkt u met ons na over de verhouding basisvaardigheden en sociaal emotionele ontwikkeling. Ook wordt helder waar u mee aan de slag wilt als het gaat om het structureel verbeteren van het onderwijs na corona.

Hoe ziet het er uit?

IJsselgroep kan de scan vormgeven, op basis van uw informatie. En wij kunnen een suggestie doen voor een invulling van het vervolg, op basis van uw wensen en passend op het aangekondigde keuzemenu dat door het ministerie/SLO wordt uitgewerkt.

Het proces: stappenplan ministerie

We gebruiken het door het ministerie geleverde stappenplan. Dat bestaat uit 8 stappen. Met uw gegevens (stap 2) en in gesprek met u kunnen wij de analyse maken en conclusies trekken (Stap 4 en 5). In een tweede gesprek bespreken we de scan en maken we samen de keuze uit het menu. Als er in de andere stappen nog iets nodig is kunnen wij dat constateren en doen. 

    Uw investering: Twee bijeenkomsten met intern begeleider en/of directeur
     
  Onze bijdrage: 

Wij maken de schoolscan van uw school en geven suggesties voor elementen die in een plan van aanpak kunnen worden opgenomen

Samenwerking en investering

Het eerste gesprek is gratis. De scan voeren wij uit tegen kostprijs. Het is aan ons u zo enthousiast te maken, dat u (een deel van) het vervolg samen met ons concretiseert. Tussen het eerste gesprek en het tweede gesprek zit ongeveer een week. Uw scan is snel klaar. Wilt u extra snelheid maken, dan kunt u ook vooraf informatie beschikbaar stellen en kiezen voor een startbijeenkomst in uw directieberaad. Wij kunnen dan al veel voorwerk doen. Onze aanpak voldoet aan de richtlijnen van het ministerie? Kijkt u maar op de Q en A van het ministerie over de schoolscan.

De IJsselgroep-voordelen op een rij

  • Een schoolscan op basis van bestaande gegevens en gesprekken
  • Aansluiting bij stappenplan ministerie
  • Beginsituatie snel en goed in beeld
  • Bewezen aanpak die werkt en ontzorgt
  • Korte doorlooptijd
  • Minimale belasting voor uw school
  • Verantwoording gegarandeerd
  • Aanpak sluit aan bij richtlijnen ministerie

Meer informatie

Wilt u meer weten over de schoolscan of de NPO-middelen? Neem dan contact op met Albert de Boer via 06 55 19 24 70 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.