poolbiljart 1600x640

Op weg naar een nieuwe rekenmethode

Inspirerende rekenbijeenkomst

Eind januari hebben de grote uitgeverijen op de NOT hun nieuwe of vernieuwde rekenmethode gepresenteerd. Voor veel scholen staat het vernieuwen van de rekenmethode op het programma. Het kiezen van een nieuwe methode is vaak een lastig proces waarin veel vragen beantwoord moeten worden. Hoe kies je een methode die past bij de visie van de school? Wat vinden jullie als team belangrijk in de rekenles. Op welke manier willen jullie vormgeven aan digitaal onderwijs? En welke ontwikkelingen zijn er gaande?

IJsselgroep helpt u graag op weg. Samen stellen we criteria op die helpen bij het maken van een verantwoorde keuze. Maak kennis met de rekenvisie van ‘De Wereld in Getallen 5’, ‘Getal & Ruimte Junior’, ‘Alles Telt Q’ en ‘PlusPunt’. Bekijk de functie en het goed toepassen van het drieslagmodel, de vertaalcirkel en de rekendrempels. En ontdek hoe het best denkbare rekenonderwijs er voor uw school uitziet.

Interessante vragen

 • Wat zijn de kernelementen van het best denkbare rekenonderwijs?
 • Aan welke criteria moet onze nieuwe methode voldoen?
 •  Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de nieuwe methoden?
 •  Wat is de rol van het (E)DI-model?
 •  Wat zijn de digitale mogelijkheden? En is dat een slimme keuze?
 •  Wat is de rol en het belang van probleemoplossen en kritisch denken (21e eeuwse vaardigheden) in het rekenonderwijs?

Op zoek naar antwoorden

Tijd nemen kan tijd besparen. En het leidt vaak tot betere beslissingen. Neem samen met de specialisten van IJsselgroep de tijd om na te denken wat jullie willen met het rekenonderwijs op jullie school. Denk samen na over de informatie en ga met elkaar in gesprek.

Wanneer en waar

 • 14 mei 2019
  13.30 tot 16.30 uur in Zwolle

Voor wie

Voor rekencoördinatoren, directeuren, intern begeleiders, leerkrachten en alle anderen die rekenen belangrijk vinden.

Kosten

De kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 75,00 per persoon.

Aanmelden

Klik hier om u aan te melden voor deze bijeenkomst.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze inspirerende rekenbijeenkomst of heeft u vragen over het rekenonderwijs op uw school? Neem dan contact op met één van onze rekenspecialisten.

 • Albert de Boer, 06 55 19 24 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Peter Harkink, 06 14 00 40 71 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Meijke van den Hoeven, 06 14 00 23 92 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Albert Oving, 06 51 37 23 16 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.