header 21

Lezen en dyslexie: online kennissessie

Aan de slag op alle vier de ondersteuningsniveaus

Wat is effectief voor kinderen die leesproblemen hebben op de basisschool maar (nog) geen dyslexieverklaring? Vaak bestaat er eerst een vermoeden van dyslexie en wordt daarna onderzocht of dit écht het geval is. Uiteraard gaan deze leerlingen in de tussentijd gewoon naar school. En iedere dag hebben zij goed leesonderwijs nodig waar u aan bijdraagt. De uitdaging is om alle kinderen met leesproblemen (met én zonder dyslexieverklaring) in de klas te helpen. Maar hoe doe je dat? Ontdek het op 4 oktober om 16.00 (online) tijdens de Nationale OnderwijsWeek.

NOW

 

 

Aanmelden online sessie    INSCHRIJVING GESLOTEN!

Hoe geef je alle leesproblemen een plek in jouw leesonderwijs?

Leesproblemen pak je aan in de klas en erkende dyslexie wordt behandeld binnen de zorg. Het is belangrijk om de leesproblemen van alle kinderen goed op te pakken: hier komen onderwijs en zorg samen. Hoe kan de leesondersteuning zo goed mogelijk plaatsvinden binnen het onderwijs én de zorg, als doorgaande lijn? In deze sessie delen wij onze kennis over hoe je álle leesproblemen van kinderen een plek kunt geven in je leesonderwijs op school. Van leesproblemen tot dyslexie.

Algemene gegevens

  • Voor wie: leerkrachten primair onderwijs, Interne begeleiders en leescoördinatoren
  • Spreker: Saskia Versloot (Onderwijsadviseur IJsselgroep | onderwijs en zorg)
  • Wanneer: 4 oktober 2021 om 16:00 tot 4 oktober 17:00
  • Kosten: geen

Drie redenen om deel te nemen

  • Inhoud: krachtige impuls over het didactisch handelen bij lezen ondersteuningsniveau 1-4
  • Praktijk: korte en praktische tips om leerlingen op ondersteuningsniveau 1-4 lezen te ondersteunen in de klas
  • Anders kijken: je leert hoe je door de talentenbril kunt kijken naar kinderen met leesproblemen (wat kunnen kinderen wél)

Je leert:

  • hoe je op ondersteuningsniveau 2 de verlengde en verdiepte instructie invult
  • hoe je op ondersteuningsniveau 3 specifieke leesinterventies kiest voor de leerling
  • hoe je de leerling met een dyslexieverklaring (ondersteuningsniveau 4) passende ondersteuning geeft, aansluitend bij de dyslexiebehandeling

Tijdens deze sessie ervaar je de interessante mix van IJsselgroep: vanuit onderwijs (educatieve dienstverlening) én zorg (jeugdpraktijk) wordt het onderwerp ‘lezen en dyslexie’ aangevlogen. Dit leidt tot mooie resultaten. Voor school, ouders en kinderen.

Aanmelden

Wil je erbij zijn op 4 oktober 2021 van 16:00 tot 17:00 uur? Meld je dan snel aan.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over deze kennissessie in het kader van de Nationale OnderwijsWeek? Neem dan contact op met Saskia Versloot via 06 33 05 78 93 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.