2 1 8 basis 1600x640

Basiscursus Zo leer je kinderen lezen en spellen

Steeds meer scholen werken met de methodiek ‘Zo leer je kinderen lezen en spellen’ (ZLKLS): een preventieve instructiemethodiek die gericht is op het voorkomen van fouten, het competentiegevoel van de leerkracht en leerling bevordert en zich richt op wat nu werkelijk belangrijk is bij het goed leren lezen en spellen. Deze kennis gecombineerd met gerichte schema’s en aanpak zorgen voor goede resultaten zonder extra tijdsinvestering. Na een scholing en het opstellen van afspraken over de werkwijze, verbeteren de resultaten en dat is prachtig.

Vaak krijgen we vragen van individuele leerkrachten en IB-ers over het volgen van de Basiscursus ZLKLS. Hierbij gaat het om het verstevigen en preventief inzetten van de lees en spelling didactiek naast de aanvankelijk leesmethode in groep 3. Ook dit jaar kunt u zich hiervoor inschrijven.

Inhoud

  • In 2 dagdelen wordt de klankzuivere periode en de niet klankzuivere periode lezen en spellen behandeld
  • Er is gelegenheid om vragen te stellen rechtstreeks vanuit de praktijk die behandeld worden tijdens de cursus
  • Theorie, beelden en voorbeelden wisselen elkaar af
  • Na beide studiedagdelen kunt u meteen doelgericht en concreet aan de slag!

Voor wie

Ib'ers, leerkrachten groep 3 , stagiaires

Deelnemers kunnen zonder voorkennis omtrent de methodiek deelnemen

We gaan er wel vanuit dat deelnemers de map ZLKLS (direct naar de webwinkel) hebben aangeschaft of in het bezit hebben en meenemen naar de cursusdagdelen.

Wanneer en waar

  • 23 september 2020 en 20 januari 2021 van 14.30 - 17.30 uur in Zwolle of Apeldoorn

Kosten

De kosten zijn € 295,00 per deelnemer. De cursusmap moet apart besteld worden. (Of indien al op school aanwezig meegenomen worden). Dit kan via onze webwinkel.