Vreedzame school voor KDV 1600x640

Vreedzame School voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen

Peutercentra en centra voor kinderopvang besteden veel aandacht aan het pedagogisch klimaat. Deze aandacht is cruciaal voor de ontwikkeling van jonge kinderen tot succesvolle, sociale en verantwoordelijke leden van onze democratische samenleving. Goed nieuws: voor peutercentra en centra voor kinderopvang is er een speciaal programma ontwikkeld …

Sociale competentie en democratisch burgerschap

De Vreedzame School en De Vreedzame Wijk zijn succesvolle programma’s voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Er is nu ook speciaal materiaal voor peuters en kleuters. Met dit programma creëert u een positief en moreel klimaat voor kinderen, professionals en ouders.

De voordelen

Met De Vreedzame School voor peuters en kleuters:

 • investeert u in een positief sociaal klimaat
 • krijgen jonge kinderen een stem
 • leren kinderen om conflicten vreedzaam op te lossen
 • leren kinderen om open te staan voor verschillen
 • voedt u kinderen democratisch op

Zes blokken

De Vreedzame School voor peuters en kleuters bevat zes blokken:

 1. we horen bij elkaar
 2. we lossen ruzies zelf op
 3. we hebben oor voor elkaar
 4. we hebben hart voor elkaar
 5. we dragen allemaal een steentje bij
 6. we zijn allemaal anders

Rijk materiaal

Het programma bevat activiteiten (peuters) en lessen (groep 1 en 2), illustraties, de handpoppen Aap en Tijger, een Vreedzame School-bal, kletskaarten voor ouders, activiteiten voor taal- en woordenschatontwikkeling en tips voor kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte. U kunt deze activiteiten goed integreren binnen bestaande (VVE)-programma’s.

Invoering

De Vreedzame School is méér dan een lesmethode. Het is een filosofie, een aanpak, waarin de eigen kracht van kinderen centraal staat. Dat vraagt om een bepaalde houding van het personeel. Het invoeringsprogramma bestaat daarom altijd uit een combinatie van teamtraining en coaching.

Na een intakegesprek wordt een offerte op maat gemaakt. Daarnaast schaft de peuterspeelzaal/het kinderdagverblijf zelf de materialen aan die nodig zijn voor De Vreedzame School.

Bewijs van deelname

Elke deelnemer ontvangt een (IJsselgroep) bewijs van deelname.

Meer informatie

U wilt meer weten over ‘Vreedzame School voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen'? Neem dan contact op met Ilknur Öperli via 06 14 00 36 40 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.