4 2 2 cultuuronderzoek patronen 1600x640

Spelen met een traumabeer voor jonge anderstalige nieuwkomers

Een praktijkgerichte training leert de deelnemer de theoretische achtergrond van een vroegkinderlijk trauma en biedt een eenvoudige vorm van spelbegeleiding aan die er op gericht is het kind te ondersteunen in het aangaan van vertrouwensrelaties middels het spelen van fantasiespel en sociaal rollenspel.

Onderwerpen

De training ondersteunt de deelnemer in het spelend leren én leren spelen, vanuit een stevig pedagogisch fundament. Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De rol van trauma in gedrag en spel
  • Hechtingsproblematie
  • Transitioneel object (Winniecott)
  • Spelbegeleidingsvaardigheden

Als deelnemer krijgt u het boek "Spelen met mijn knuffel", een reader met toegankelijke achtergrondinformatie, praktische tips en hulpmiddelen.

Voor wie

Specifiek voor leerkrachten en professionals die een begeleidende of coachende taak hebben op de kinderopvang, onderbouw basisschool. Maatwerk voor teams op schoolniveau.

Waar en wanneer

12 januari en 19 januari 2022 van 15.00 - 17.30 uur in Zwolle of Apeldoorn

Kosten

€ 295,00 per deelnemer

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze inspirerende cursus of heeft u vragen over (jonge) nieuwkomers? Neem dan contact op met Saskia Versloot via 06 33 05 78 93 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Deze cursus wordt voor IJsselgroep verzorgd door Marlies Greve. Zij heeft jarenlange ervaring als leerkracht voor jonge kinderen, speltherapeut en trainer en is zeer ervaren in het geven van spelbegeleiding en speltherapie, training en cursussen. Het bevorderen van spel en daarbij het aanleren van spelbegeleidingstechnieken is haar specialisatie. Het bedrijf van Marlies heet De Droomvogel. Zie ook: http://www.droomvogel.nl