4 2 2 cultuuronderzoek patronen 1600x640

Speelvaardigheden en jonge anderstalige kinderen

In de peuter/kleuterperiode legt het anderstalige kind de basis voor de manier waarop het later relaties met andere kinderen aanknoopt en vormgeeft. Deze leeftijd is daarom van groot belang voor het leren sluiten van vriendschappen. De training biedt een ‘Sociale SpeelVaardigheden’ aan.

Onderwerpen

De training ondersteunt de deelnemer in het spelend leren én leren spelen, vanuit een stevig pedagogisch fundament. Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De ontwikkeling van het sociale spel
  • Emoties herkennen en benoemen
  • De SOVA-training ‘Wil je mijn vriendje zijn’
  • Spelbegeleidingsvaardigheden

Als deelnemer krijgt u het boek ‘Wil je mijn vriendje zijn, een reader met toegankelijke achtergrondinformatie, praktische tips en hulpmiddelen.

Voor wie

Specifiek voor leerkrachten groep 1 en 2. Maar ook voor professionals die een begeleidende of coachende taak hebben op de kinderopvang, onderbouw basisschool. Maatwerk voor teams op schoolniveau.

Waar en wanneer

  • 10 en 17 november 2021 van 15.00 - 17.30 uur in Zwolle of Apeldoorn

Kosten

€ 295,00 per deelnemer

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze inspirerende cursus of heeft u vragen over (jonge) nieuwkomers? Neem dan contact op met Saskia Versloot via 06 33 05 78 93 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze cursus wordt voor IJsselgroep verzorgd door Marlies Greve. Zij heeft jarenlange ervaring als leerkracht voor jonge kinderen, speltherapeut en  trainer en is zeer ervaren in het geven van spelbegeleiding en speltherapie, training en cursussen. Het bevorderen van spel en daarbij het aanleren van spelbegeleidingstechnieken is haar specialisatie. Het bedrijf van Marlies heet De Droomvogel. Zie ook: http://www.droomvogel.nl