Kindgesprekken voor onderwijsassistenten 1600x640

Gelijke kansen voor alle leerlingen

Kansen in het onderwijs mogen niet worden bepaald door de plek waar je wieg stond. De kansen van kinderen in onderwijs en maatschappij hangen nog steeds samen met hun milieu van herkomst. Hoe zorgen we dat iedereen gelijke kansen krijgt?

Onderwijskansenbeleid is een steeds terug kerend onderwerp in onderzoeken en literatuur. Wat kunnen scholen beleidsmatig en in de klas doen om kinderen uit kansarme milieus kansen te geven? Steeds blijkt dat er drie onderwerpen zijn die daar rechtstreeks mee samen hangen, te weten: Hoge verwachtingen van alle leerlingen, taal en lezen en de manier van differentiëren.

Aan de hand van het boekje: “Gelijke kansen voor iedereen” nemen we tijd om na te denken en proberen we tot concrete maatregelen te komen.

Honderd Dollar voor de winnaar

Hieronder een filmpje dat ons laat realiseren hoe bevoorrecht wij zijn en hoe afhankelijk een kind is van waar z’n wieg staat.

 

Inhoud

1 inspiratiebijeenkomst waarbij we aan de hand van het boekje ‘gelijke kansen voor iedereen’ de tijd nemen om na te denken en proberen tot concrete maatregelen te komen

Voor wie

Directeuren en intern begeleiders. Bouwcoördinatoren

Wanneer en waar

3 november 2020 van 13.30 - 16.30 uur in de regio Zwolle/Apeldoorn

Kosten

De kosten zijn € 95,00 per deelnemer

 


Werk maken van gelijke kansen (boekje)

In het boekje 'Werk maken van gelijke kansen. Praktische inzichten uit onderzoek voor leraren basisonderwijs' zijn twintig wetenschappelijke kernartikelen vertaald naar de dagelijkse lespraktijk.  Als leraar wil je het beste voor je leerlingen. Hoe zorg je ervoor dat je daadwerkelijk iedereen gelijke kansen geeft? En dat je jongens én meisjes op hun talenten – en niet op bijvoorbeeld hun afkomst of taal – beoordeelt? Dit boekje geeft inzicht in hoe verwachtingen van leraren tot stand komen en welke invloed dat heeft op de prestaties van leerlingen. Het helpt je om bewuster werk te maken van gelijke kansen. Graag willen we deze materie delen met iedereen die wil gaan voor alle kinderen. Met iedereen die hoge verwachtingen en goed taalonderwijs ook ziet als wapen in de strijd tegen ongelijke kansen.

 

DOWNLOAD HET BOEKJE

 

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over onderwijskansenbeleid? Neem dan contact op met Albert de Boer via 06 55 19 24 70 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.