4 2 2 cultuuronderzoek patronen 1600x640

Communicatie en anderstaligen

Een beperkte taalontwikkeling kan het spelen van doen-alsof spel inperken, terwijl dit juist een kindgerichte bron is voor het opdoen van taal! Juist in groepen met anderstalige kinderen is ondersteuning hierbij meer dan gewenst. Deze training leert de deelnemers om de communicatieve vaardigheden van kinderen uit te breiden en biedt stimuleert tevens de sociale vaardigheden.

Onderwerpen

De training ondersteunt de deelnemer in het spelend leren én leren spelen, vanuit een stevig pedagogisch fundament. Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Spelenderwijs leren communiceren
  • Taal opdoen via rollenspel
  • Het werken met een spelscript
  • Logopedie oefeningen in spel geïntegreerd

Als deelnemer krijgt u:

Het boek spelscripts, taalstimulering via rollenspel; een reader met toegankelijke achtergrondinformatie, praktische tips en hulpmiddelen.

Voor wie

Specifiek voor leerkrachten en professionals die een begeleidende of coachende taak hebben in uw school of organisatie zijn welkom in de training. Maatwerk voor teams op schoolniveau.

Waar en wanneer

6 en 13 oktober 2021 van 14.30 - 17.00 in Zwolle of Apeldoorn

Kosten

€ 295,00 per deelnemer

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze inspirerende cursus of heeft u vragen over nieuwkomers? Neem dan contact op met Saskia Versloot via 06 33 05 78 93 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deze cursus wordt vanuit IJsselgroep verzorgd door Marlies Greve. Zij heeft jarenlange ervaring als leerkracht voor jonge kinderen, speltherapeut en  trainer en is zeer ervaren in het geven van spelbegeleiding en speltherapie, training en cursussen. Het bevorderen van spel en daarbij het aanleren van spelbegeleidingstechnieken is haar specialisatie. Het bedrijf van Marlies heet De Droomvogel. Zie ook: http://www.droomvogel.nl