4 2 2 cultuuronderzoek patronen 1600x640

Anderstaligen en emotieregulatie

Inhoud

Bij een deel van de anderstaligen kan er sprake zijn van emotieregulatie problematiek. Er zijn sterke emotionele reacties op stress-situaties en er is een vertraagde terugkeer naar het basisniveau na opwinding. Hierdoor zie je dat kinderen impulsief kunnen reageren, onredelijk boos worden, heel bang zijn of weglopen. Deze training geeft je informatie hoe je hier mee om kan gaan en biedt praktische oefeningen om kinderen te helpen hun emoties te reguleren.

Onderwerpen

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Emotionele reacties op stress-situaties
  • Window of Tolerance
  • Het uitbreiden van de emotievocabulaire
  • Stabilisatie oefeningen

Als deelnemer ontvang je een reader met toegankelijke achtergrondinformatie, praktische tips en hulpmiddelen.

Voor wie

Specifiek voor leerkrachten en onderwijsassistenten. Ook professionals die een coördinerende begeleidende of coachende taak hebben in uw school of organisatie zijn welkom in de training. Maatwerk voor teams op schoolniveau.

Wanneer en waar

In overleg bij u op locatie

Kosten

Op basis van offerte

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze inspirerende cursus of heeft u vragen over nieuwkomers? Neem dan contact op met Saskia Versloot via 06 33 05 78 93 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Deze cursus wordt vanuit IJsselgroep verzorgd door Marlies Greve. Zij heeft jarenlange ervaring als leerkracht voor jonge kinderen, speltherapeut en  trainer en is zeer ervaren in het geven van spelbegeleiding en speltherapie, training en cursussen. Het bevorderen van spel en daarbij het aanleren van spelbegeleidingstechnieken is haar specialisatie. Het bedrijf van Marlies heet De Droomvogel.

Zie ook: http://www.droomvogel.nl