Werken met babys 1600x640

Werken met baby's

Binnen de kinderopvang is het werken met baby’s een mooi vak. De rol van de pedagogisch medewerker is hierbij cruciaal. Wilt u de kwaliteit van de opvang van baby’s op de groep verbeteren? De training ‘Werken met baby’s’ draagt hieraan bij. Want wat hebben baby’s eigenlijk nodig om zich veilig te voelen? Hoe ontwikkelen baby’s zich? Wat betekent het werken met baby’s voor mijn speelleeromgeving? Mooie en uitdagende aspecten die in de training aan bod komen.

Nieuwe wetgeving

Door de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) is het voor werkgevers verplicht om vanaf 1 januari 2018 te investeren in specifieke scholing voor babyopvang. Sterker nog: vanaf 2023 moeten alle beroepskrachten die werken met 0-jarigen beschikken over een diploma, certificaat of cijferlijst, waaruit blijkt dat specifieke scholing voor baby-opvang is gevolgd die voldoet aan de juiste criteria. Uiteraard voldoet onze training ‘Werken met baby’s’ aan deze criteria. Het mooie is dat wij dit combineren met onderwerpen die voor u actueel en belangrijk zijn. Inderdaad: aansluiten bij waar u mee bezig bent, maatwerk.

Dienstverlening

In 8 bijeenkomsten gaan de deelnemers aan de slag met interactievaardigheden specifiek voor de babyopvang. U kunt hierbij denken aan:

  • emotionele veiligheid
  • respecteren van autonomie
  • structureren en grenzen stellen
  • informatie en uitleg geven
  • stimuleren van ontwikkeling
  • begeleiden van interacties

Deze vaardigheden zijn in de training volledig gericht worden op de babyopvang. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de opvang van de baby en het contact en overleg met ouders. Naast deze vaardigheden is er ook ruimte voor (uitwisseling van) praktische en wetenschappelijke kennis. Ook is er aandacht voor de groepsruimte en het speelmateriaal. Wij sluiten in de training altijd aan op waar u mee bezig bent.

Voor wie

Voor pedagogisch medewerkers van baby- en/of dreumesgroepen.

Wanneer en waar

In overleg

Meer weten?

Wilt u meer weten over Werken met baby's? Neem dan contact op met Miriam Kobussen via 06 14 00 48 20 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.