Taal- en interactievaardigheden

Goede taal- en interactievaardigheden zijn voor pedagogisch medewerkers essentieel. Zij communiceren immers de gehele dag met kinderen, ouders en collega’s. IJsselgroep biedt voor pedagogisch medewerkers in kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang twee effectieve programma’s: ‘Oog voor Interactie’ en ‘Tink’. Beide trainingen worden gesubsidieerd door het Ministerie van SZW.

Meer weten over Oog voor Interactie of Tink? Neem dan contact op met Asja Staring.

Dienstverlening

Oog voor Interactie

Oog voor Interactie

Als pedagogisch medewerker ben jij de hele dag met kinderen in de weer. De manier waarop je met de kinderen omgaat, bepaalt in hoge mate of zij zich prettig en gezien voelen in de groep, eigen keuzes volgen, vol initiatief aan de slag gaan en of ze lekker en betrokken (samen) spelen. Jij maakt voor ieder kind die leuke en leerzame speelomgeving. Taal en interactievaardigheden zijn hierbij essentieel.

Lees verder


Tink

Tink

Als pedagogisch medewerker draag je bij aan een optimale ontwikkeling van jonge kinderen. Goede interactievaardigheden zijn hierbij cruciaal. Daarnaast zijn die vaardigheden belangrijk in de communicatie met ouders en je collega’s. Met TINK leer je hoe jij jouw vaardigheden kunt verbeteren en toepassen. Het programma is ontwikkeld door Sardes en Expertisecentrum Nederlands.

Lees verder