Masterclasses groep 1 2 1600x640

Masterclasses Groep 1-2

Hoog niveau, praktisch en diepgang: dat zijn de kernwoorden die betrekking hebben op de masterclasses van de IJsselgroep. Specifiek voor leerkrachten groep 1-2 en 3, onderbouwcoördinatoren en IB’ers. De masterclasses zijn gericht op verbetering van de kwaliteit van het onderwijs in groep 1-2 en 3. De focus ligt op het opbrengstgericht werken in relatie tot het taal, lees- en rekenonderwijs en het omgaan met verschillen en excellentie.

Onderwerpen

U kunt deelnemen aan een of meerdere masterclasses. De volgende onderwerpen staan centraal:

Masterclass Rekenen

Een belangrijk fundament voor het rekenen wordt gelegd in de kleuterjaren. In hun dagelijks leven komen jonge kinderen in aanraking met allerlei aspecten van het rekenen. Er zijn dan ook veel mogelijkheden om met jonge kinderen het rekenen te ontdekken, te ervaren en te onderzoeken. Deze masterclass gaat over hoe jonge kinderen op een speelse wijze in aanraking kunnen worden gebracht met rekenen.

Masterclass Organisatie/klassenmanagement

Het onderwijs in de groepen 1-2 en 3 kenmerkt zich door variatie en differentiatie. Een goede planning en organisatie zijn voorwaarden voor goed onderwijs in deze groepen. Veel aandacht wordt gegeven aan bewustwording en reflectie: van planbord tot routines en van inloop tot differentiëren. Het komt allemaal aan bod in deze masterclass.

Masterclass Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong

In deze masterclass kijken we naar de kleuters die verder zijn in hun ontwikkeling dan gemiddeld. Zij hebben een rijke leeromgeving nodig, waardoor ze worden gestimuleerd en hun talenten durven te laten zien. Vroege signalering helpt bij het voorkomen van onderpresteren.

Wanneer en waar

  • Masterclass Rekenen
    Dinsdag 9 april 2019, 9:00 – 16:30 uur (incl. lunch)

De locatie van de masterclass is omgeving Apeldoorn.

Kosten

Elke masterclass kost € 250,00 per persoon (inclusief lunch).

Voor wie

Open inschrijving

De masterclasses zijn specifiek voor leerkrachten groep 1-2 en 3, onderbouwcoördinatoren en IB’ers. U kunt zich hier inschrijven voor één of meerdere masterclasses.

Ook op schoolniveau mogelijk

Natuurlijk is het ook mogelijk om samen met uw collega’s op schoolniveau met deze onderwerpen aan de slag te gaan. Dit kan bij u op school of een op externe locatie.

Inschrijven

Klik hier om u in te schrijven voor één of meer masterclasses.

Meer weten?

Neem dan contact op met Rian Helmink (06 23 25 26 75, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Nienke Bouwman (06 14 00 36 34, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).