2 6 2 kijk 1600x640

Peutervolgsysteem KIJK!

KIJK! is een praktisch en toegankelijk hulpmiddel om de ontwikkeling van kinderen te observeren en te registeren. Naast een aantal basisgegevens zoals nieuwsgierig en ondernemend zijn, zelfvertrouwen hebben en betrokkenheid observeert en registreert u de ontwikkeling van de kinderen op verschillende ontwikkelingslijnen. Voor de doelgroep 0 – 4 jaar zijn er 11 ontwikkelingslijnen waarop de ontwikkeling gevolgd kan worden. Na analyse van het individuele rapport krijgt u een goed beeld van de ontwikkeling van het kind. Het groepsrapport laat zien hoe de groep er als geheel voor staat en biedt onder andere houvast bij het plannen van een passend activiteitenaanbod.

KIJK! is gebaseerd op recente inzichten in de ontwikkeling van het jonge kind en wordt reeds door veel pedagogisch medewerkers met succes en naar tevredenheid gebruikt.

Bij voldoende deelnemers kan begeleiding binnen een kinderopvangorganisatie uitgevoerd worden. Voor een grondige implementatie zijn meerdere jaren begeleiding nodig. Deze bestaat uit bijeenkomsten rond inhoudelijke onderwerpen, bij voorkeur aangevuld met begeleiding tijdens observaties in de praktijk. De invulling van de begeleiding is op maat.

Onderwerpen die aan bod (kunnen) komen zijn:

  • visie van KIJK! op de ontwikkeling van het jonge kind
  • basiskenmerken
  • ontwikkelingslijnen
  • (organisatie van) observatie en (digitale) registratie
  • individuele- en groepsrapporten
  • borging van de gemaakte afspraken binnen de kinderopvangorganisatie

Meer informatie

Wilt u meer weten over het Peutervolgsysteem KIJK!, neem dan contact op met Eline Rottier via 06 27 31 99 51 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Miriam Kobussen via 06 14 00 48 20 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.