modderdag 1600x640

De krachtige speelleeromgeving

Met een uitdagende en gevarieerde speelleeromgeving verrijkt u het spel. Combineer vrij spel met doel-gerichte activiteiten in de verschillende hoeken die passen bij de ontwikkelingsbehoefte van jonge kinderen. Kortom: breng spel op een hoger plan.

Meer weten over een krachtige speelleeromgeving? Neem dan contact op met Rian Helmink.

Dienstverlening

Doelgericht spelen in een krachtige speelleeromgeving

Doelgericht spelen in een krachtige speelleeromgeving

Jonge kinderen leren als ze spelen. Door spel ontdekken kinderen de wereld en ontwikkelen zij zich in de volle breedte. Bij spel zijn kinderen handelend en onderzoekend bezig, ze spelen samen, bedenken creatieve oplossingen en overleggen met elkaar. Kortom: via spel leren kinderen vaardigheden die passen in het onderwijs in de 21e eeuw. Vanuit de verbondenheid van het spel worden kinderen op elkaar betrokken en kunnen ze het spel verdiepen en verrijken. Ook als het gaat om lezen, taal en rekenen. Spelen en leren: een mooie combinatie.

Lees verder

Zand en zo

Zand en zo

In deze rubriek wordt regelmatig een activiteit beschreven over zand, water of andere ongevormde materialen. Het is bedoeld om pm’ers en leerkrachten in de onderbouw te motiveren en te inspireren om met deze materialen aan de slag te gaan.

Lees verder