thermometer 1600x640

CITO in januari: resultaten als thermometer, goed onderwijs als opbrengst

De (CITO-) toetsresultaten in januari vormen de halfjaarlijkse spiegel van de kwaliteit van uw onderwijs. Hoe haalt u daar – zonder schuld of boete – de belangrijkste aandachtspunten voor uw onderwijs uit? Steeds meer scholen zien toetsresultaten niet als doel op zich, maar als thermometer van de kwaliteit van onderwijs. Opbrengstbewust in plaats van opbrengstgericht. De IJsselgroep organiseert rondom de toetsperiode twee bijeenkomsten over het productief omgaan met toetsresultaten om de onderwijskwaliteit te verbeteren.

Interessante vragen

Tijdens de bijeenkomsten staat het beantwoorden van de volgende vragen centraal:

 • Hoe destilleert u uit de toetsresultaten de belangrijkste aandachtspunten voor uw onderwijs?
 • Hoe analyseert u zo, dat niet de kinderen, noch de leerkracht de ‘schuld’ krijgen, maar dat u (het ontbreken van) de kernelementen van de succesvolle didactiek op het spoor komt?
 • Welke maatregelen leiden tot beter onderwijs?
 • Wat betekent het samen analyseren van de resultaten voor de rol- en taakverdeling tussen leerkracht, intern begeleider en directeur?
 • Hoe kunnen alle professionals in de school plezier beleven aan de toetsresultaten, zelfs als blijkt dat kinderen niet optimaal van het onderwijs profiteren?
 • Zijn de resultaten tot stand gekomen ondanks het feit dat wij het best denkbare onderwijs hebben gegeven?
 • Hoe komt het dat deze groep kinderen niet van ons prachtige onderwijs heeft geprofiteerd? En wat kunnen we doen om dat te veranderen?

Drie voordelen

 • U ontdekt de kracht van anders kijken naar CITO)toetsresultaten: resultaten als thermometer, goed onderwijs als opbrengst
 • U krijgt veel tips en adviezen van ons en van collega deelnemers
 • U ervaart de praktische doorvertaling richting de rol- en taakverdeling tussen leerkracht, intern begeleider en directeur die nodig is om de resultaten echt de thermometer van onderwijskwaliteit te maken 

Wanneer en waar

 • Nieuwe data en locatie volgen als deze cursus weer is ingepland.

Kosten

De prijs voor deze twee bijeenkomsten is € 165,00 per persoon inclusief werkboek met handouts en uitgewerkte (voorbeeld)formulieren.

Voor wie

Voor leerkrachten, intern begeleiders en directeuren

Meer informatie

Wilt u meer weten over de deze inspirerende bijeenkomst of heeft u vragen over het analyseren van (CITO) toetsresultaten? Neem dan contact op met Albert de Boer via 06 - 55 19 24 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Peter Harkink via 06 - 14 00 40 71 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.