hoofdfoto ict in de klas

ICT in de klas

Natuurlijk is dit veel meer dan laptops, tablets en software: het gaat om de toegevoegde waarde voor het onderwijs in de klas. Ontdek de mogelijkheden van ICT op het gebied van onderwijs en didactiek. En ervaar wat past bij uw bestuur, uw school, uw leerlingen en uzelf.

Meer weten over ICT in de klas of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een proeverij of studie(mid)dag voor uw team, school of schoolbestuur? Neem dan contact op met Rene Litjens of Peter Harkink.

Dienstverlening

21ste eeuws leren met ICT in de klas

21ste eeuws leren met ICT in de klas

Heeft ICT een meerwaarde voor het onderwijs? Het antwoord is volmondig: ‘Ja!’. En niet alleen voor de ICT-vaardigheden van kinderen,. Juist ook voor andere 21e eeuwse vaardigheden waaronder zelfregulatie, creatief denken en oplossend vermogen bieden tablets, laptops en smartphones ongekende mogelijkheden. Ontdek de onderwijskundige en didactische meerwaarde van ICT en ga aan de slag met het traject ‘21e eeuws leren met ICT in de klas’.

Lees verder

Bestuursaanpak ICT

Bestuursaanpak ICT

Het onderwijs krijgt steeds meer mogelijkheden voor de inzet van ICT. Maar hoe zorg je nu dat ICT effectief wordt ingezet? Hoe voorkom je het ontstaan van allerlei losse initiatieven die niet altijd leiden tot goed onderwijs? Hoe houd je koers als bestuur? En op welke manier kun je sturen, zowel met kortdurende acties als met gedegen opleiding(en)? De Bestuursaanpak ICT geeft antwoorden.

Lees verder

Wat kun je met tablets en smartphones in de klas

Wat kun je met tablets en smartphones in de klas

Vanuit de visie van de 21e eeuwse vaardigheden krijgt ICT een steeds grotere rol in het onderwijs. En terecht, want ICT biedt veel kansen. Naast de ontwikkeling van de digitale geletterdheid van de leerling heeft ICT ook een meerwaarde voor andere 21e eeuwse vaardigheden waaronder creativiteit, samenwerken en probleemoplossend vermogen. In deze workshop gaan we aan de slag met een aantal apps en tools die uw onderwijs verrijken.

Lees verder

ICT en digitale vaardigheden

ICT en digitale vaardigheden

OneNote-klasnotitieblokken hebben een persoonlijke  werkruimte voor elke leerling/student, een inhoudsbibliotheek voor hand-outs en een ruimte voor samenwerking voor lessen en creatieve activiteiten. Hoe werk je daar handig en doelgericht mee?

Lees verder