hoofdfoto cooperatief leren

Coöperatief leren 2.0

Leren samenwerken van leerlingen is op vrijwel iedere basisschool een aandachtspunt. Coöperatief leren door het gebruik van didactische structuren is daar uitermate geschikt voor. Gebruik jij deze structuren in je lessen en vraag je je wel eens af of je ze optimaal inzet? Of, heb je ooit een training coöperatief leren gevolgd of in je opleiding kennis gemaakt met coöperatief leren en heb je behoefte aan een opfrissing van je kennis en werkwijze? Dan is coöperatief leren 2.0 voor jou.

Inhoud

In deze bijeenkomsten frissen we de kennis en het gebruik van didactische structuren op. In twee bijeenkomsten komt het volgende aan de orde:

  • de kracht van coöperatief leren anno 2021: theoretische achtergrond (Kagan) en GIPS
  • achtergrond voor een succes aanpak coöperatief leren: de zeven sleutels
  • welke didactische structuur past bij welke lesdoel: denken vanuit functies van leren
  • basis didactische structuren: van 2 naar 4
  • didactische structuren bij online lesgeven: dit werkt

Voor wie

Leerkrachten en professionals die bekend zijn met coöperatief leren en behoefte hebben aan een opfrissing of update van hun huidige kennis en/of werkwijze coöperatief leren.

Wanneer en waar

In overleg bij u op locatie

Kosten

Op basis van offerte

Meer informatie

Wilt u meer weten over de deze inspirerende cursus of heeft u vragen over dyslexie, taal en leesonderwijs? Neem dan contact op met Saskia Versloot via 06 33 05 78 93 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.