hoofdfoto ict in de klas

Oriëntatiedag 21ste eeuwse vaardigheden

Ons onderwijs bereidt kinderen voor op de toekomst. Maar deze toekomst is continu aan veranderingen onderhevig. Is ons huidige onderwijs hier wel voor ingericht? Wat doet u al? En wat komt er op u af? Wat betekent dit voor het werk van de leerkracht en welke rol speelt ICT in het onderwijs? Zijn tablets de oplossing? Laat uw leerkrachten hierover meedenken tijdens een oriëntatiedag over werken met 21st Century Skills en ICT.

Ochtend

U gaat aan de slag met de bewustwording van het belang van de 21st Century Skills. Hierbij staat de verandering van ons onderwijs centraal. Met behulp van een aantal digitale apps en tools die vrij eenvoudig nu al kunnen worden ingepast in uw onderwijs vormen we een beeld van 21ste eeuws onderwijs en hoe dit een plek kan krijgen op uw school. Daarnaast ontwikkelt u een eerste visie op 21ste eeuw onderwijs door middel van de Gouden Cirkel van Simon Sinek.

Middag

In de middag verwerkt het team het eerste gedeelte op een creatieve manier, met gegarandeerd geweldige, en soms hilarische, resultaten. Inderdaad: dit is meteen een stukje teambuilding. We hebben hiervoor een aantal varianten, waarin taal, muziek, kunst, ICT, drama en andere zaken centraal kunnen staan.

De inhoud van de dag wordt uiteraard samen met u bepaald. Na afloop van deze dag weet u of en hoe u verder wilt met dit mooie thema.

Ook voor het SBO

Deze oriëntatiedag is ook zeer geschikt voor het SBO. We hebben inmiddels ervaring met deze dag in cluster 2, 3 en 4.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze oriëntatiedag, neem dan contact op met Peter Harkink via 06 14 00 40 71 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.