breinleren website 1600x640

Breinleren en executieve functies

Voor alle kinderen is groei mogelijk.

U kent ze wel. De slimme leerlingen die niet het beste uit zichzelf lijken te halen, de dromers die moeilijk op gang komen bij het opstarten van een taak en de kinderen die bijna zichzelf mee naar school vergeten te nemen. Ook zien we dat kinderen met (kenmerken van) bijvoorbeeld ADHD, ASS en dyslexie een specifieke aanpak nodig hebben. Hoe kunnen we deze leerlingen helpen zodat ook zij het beste uit zichzelf kunnen halen? Het insteken op breinleren en executieve functies helpt kinderen te groeien. En dat is precies wat wij in twee uur doen tijdens deze compacte open inschrijving.

Het brein, executieve functies en onderwijs

De afgelopen jaren is de aandacht voor de ontwikkeling van het brein enorm toegenomen, ook in het onderwijs. Er verschijnen veel artikelen over de belangrijke rol die het brein speelt bij het leren. Ook onder leerkrachten, intern begeleiders en directeuren groeit het besef dat kennis over de hersenontwikkeling en executieve functies een belangrijke bijdrage kan leveren aan verdere verbetering van het onderwijs. Maar hoe werkt dat precies? Hoe kan meer kennis u helpen het beste uit de kinderen te halen?

De belangrijkste vragen

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u een inleiding in de thema's 'Breinleren' en Executieve functies' waarbij de focus ligt op de volgende vragen:

  • Welke rol speelt het brein bij het leren?
    Wat zijn executieve functies en hoe staan deze in verbinding met het breinleren?
    Wat betekent dit voor mijn onderwijspraktijk?

Opbrengsten

  • U heeft kennis opgedaan over de thema’s ‘breinleren’ en ‘executieve functies’
  • U bent direct in staat om executieve functies te herkennen in de klas
  • U heeft kennis opgedaan over aantal interventies die passend zijn bij de executieve functies werkgeheugen, inhibitie en cognitieve flexibiliteit.

Voor wie

Leerkrachten, intern begeleiders, directeuren en schoolteams.

Wanneer en waar

  • Nieuwe data en locatie volgen als de workshop weer is ingepland.
  • Het is ook mogelijk om deze bijeenkomst op school te verzorgen. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

Kosten

€ 85,00 per deelnemer.

Meer informatie

Wilt u meer inofrmatie over Breinleren en executieve functies, neem dan contact op met Anette Reesink via 06 57 56 75 08 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.