21ste eeuwse vaardigheden ontdek de kansen 1600x640

21ste eeuwse vaardigheden: ontdek de kansen

Nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Samen met collega’s en leerlingen werken aan de vaardigheden die in de toekomst relevant zijn. En de toekomst begint nu. Ontdek de kansen die ‘21ste eeuwse vaardigheden’ bieden voor uw onderwijs. Maar is het iets voor u en uw school? Ontdek het tijdens drie boeiende middagen die de Ijsselgroep voor u organiseert: de manier om u snel en goed te oriënteren op de 21st Century Skills.

Interessante vragen

Wat zijn 21ste eeuwse vaardigheden? Hoe kan ik deze vaardigheden verbinden aan mijn manier van lesgeven? Gaat dat alleen over tablets en ICT of is het (veel) meer? Wat zijn de mogelijkheden en wat betekent dit voor mijn autonomie als leerkracht? En in welke mate heb ik hier invloed op? Hoe sluiten 21ste eeuwse vaardigheden aan op onze visie op onderwijs. Ga samen met de IJsselgroep op zoek naar verrassende antwoorden.

Drie middagen: kort en krachtig

IJsselgroep organiseert drie middagen als oriëntatie op de 21ste eeuwse vaardigheden, Speciaal voor leerkrachten, directeuren en scholen die willen nadenken over de (on)mogelijkheden van 21ste eeuwse vaardigheden. Inspiratie verzekerd.

Wat levert het u op?

  • U weet wat de 21ste eeuwse vaardigheden inhouden
  • U ontdekt of en hoe de 21ste eeuwse vaardigheden een plek kunnen krijgen in het huidige onderwijs
  • U ontdekt ruimte om 21ste eeuwse vaardigheden in te vullen vanuit de schoolvisie
  • U denkt na over de meerwaarde van nieuwe elementen in het onderwijs en over wat je daarvan mag en moet vinden, zonder dat het u overkomt of voor u wordt bedacht
  • U weet welke plek ICT inneemt in het onderwijs van de 21e eeuw
  • U ontdekt (de onderwijskundige meerwaarde van) enkele digitale tools die u kunt inzetten om het onderwijs van de 21e eeuw vorm te geven

Inhoud

Eerste bijeenkomst: de onderwijskundige kant

U maakt kennis met de 21ste eeuwse vaardigheden en ontdekt hoe het huidige onderwijs is ontstaan en vormgegeven. U denkt na over de vraag of de 21ste eeuwse vaardigheden een plek kunnen krijgen in het onderwijs dat wij nu geven.

Tweede bijeenkomst: denken kun je leren

Om te concretiseren leggen wij onder andere een link met “Thinking for Learning”: een prachtig concept gericht op het ontwikkelen van de denkvaardigheden van kinderen. Kinderen leren leren en worden eigenaar van hun eigen denkproces. Een inspirerende en uiterst praktische manier om 21ste eeuwse vaardigheden tastbaar te maken.

Derde bijeenkomst: tablets en smartphones

De inzetbaarheid van tablets en smartphones in de les staat centraal. U krijgt inzicht in een aantal tools die een meerwaarde zijn voor het onderwijs op het gebied van betrokkenheid, differentiatie, leerrendement, instructiekwaliteit, pedagogisch klimaat, klassenmanagement, bevorderen van creativiteit, samenwerken, kritisch denken, communiceren, etc.

Wanneer en waar

  • Nieuwe data en locatie volgen als deze cursus weer is ingepland.

Uw investering

Voor € 195,00 per persoon ontdekt u de (on)mogelijkheden van 21ste eeuwse vaardigheden voor uw school, onderwijs en manier  lesgeven. Inspiratie, gefundeerde theorie en praktijk wisselen elkaar op een verfrissende manier af.

Meer informatie

Wilt u meer weten over 21ste eeuwse vaardigheden, neem dan contact op met Peter Harkink via 06 14 00 40 71 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.