Samen het lerarentekort oplossen: lees de notitie en doe mee

Alleen door samen onze schouders eronder te zetten kunnen we ervoor zorgen dat het lerarentekort vermindert: leraren, schoolleiders, de overheid, ouders, onderwijsadviesbureaus, bestuurders. Onze branchevereniging EDventure heeft daarom een notitie geschreven waarin samenwerking en praktische oplossingen centraal staan. Met als doel om ook uw organisatie te inspireren. Ga met ons in gesprek om samen dit probleem op te lossen. Doet u mee?

Samen het lerarentekort oplossen

Zelden stond een - voor de toekomst van ons land zo’n cruciaal beroep - zo onder druk als op dit moment. De beroepsgroep leraar wankelt en daarmee ons onderwijs. Dit is geen nieuws, want al decennialang groeit het lerarentekort. Schoolleiders zien soms geen andere mogelijkheid dan leerlingen over andere klassen te verdelen of zelfs naar huis te sturen. De uitdaging is zo groot en het probleem zo urgent dat het al lang niet meer door een partij op te lossen is. Alleen door samen onze schouders eronder te zetten kunnen we ervoor zorgen dat het lerarentekort op zijn minst niet verder oploopt, maar nog beter, vermindert: leraren, schoolleiders, de overheid, ouders, onderwijsadviesbureaus, bestuurders. Met de onderstaande notitie willen we ook uw organisatie inspireren met ons in gesprek te gaan om samen dit probleem op te lossen.

 

DOWNLOAD DE NOTITIE HIER

Meer informatie

Wilt u meer weten of concreet in gesprek? Neem dan contact op met John Hoeberichts (directeur IJsselgroep en onderwijsadviseur) via 06 14 00 41 52 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.