Nieuwe datum ROB-dag bekend: 30 september 2020

Op 18 maart had de Regionale Onderbouwdag moeten plaatsvinden. We vinden het heel jammer dat dit door de omstandigheden niet door kon gaan. Maar we hebben goed nieuws: er is een nieuwe datum gevonden voor deze inspirerende dag, namelijk 30 september 2020!

We hebben met nieuwe energie naar de vorm en de inhoud gekeken. Het uitstel gaf ons de mogelijkheid om aan te sluiten bij vragen van een aantal leerkrachten die niet konden komen omdat er op woensdagochtend geen vervanging was te regelen. Daarom zal de ROB-dag op 30 september 2020 in de middag en de avond plaatsvinden. Vervanging zoeken hoeft niet langer een obstakel zijn om naar de ROB-dag te komen. Misschien ken jij collega’s die nu ook deze dag kunnen bijwonen!

Het programma start (rond 15.00) met de workshops. Na een hapje eten gaan we luisteren naar én in gesprek met Steven Pont! Wij hopen er op 30 september een prachtige, leerzame en inspirerende ROB-dag van te maken! We gaan er van uit dat je er weer bij bent. Als dit echt niet lukt, wil je dan doorgeven welke collega jou komt vervangen? Geef dit door vóór 1 mei via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Thema: wat fijn dat jij er bent | persoonsvorming

Op 30 september 2020 staat 'Persoonsvorming van het jonge kind' centraal. Het gaat in het onderwijs steeds meer over de vorming van de leerling als persoon. De vraag is: hoe gaat dit bij kleuters in zijn werk:

  • Wie ben jij?
  • Wat kan je?
  • Wat kan je zelf?
  • Wie wil je zijn?
  • Wat maakt jou uniek?

En nu we toch in de vraag-modus zitten, hierbij twee mooie vragen voor de leerkracht: wie ben jij eigenlijk zelf? En durf je dat te laten zien?

Spreker: Steven Pont

Alles wat Steven doet is opgebouwd rond twee thema’s; de (ontwikkelings) psychologie en de systeemtheorie. In 1992 studeerde hij af als ontwikkelingspsycholoog aan de UvA en in 2002 als systeemtherapeut bij het NISTO. Hij combineert twee invalhoeken: de (ontwikkelings) psychologie, die gedrag meer vanuit het kind beschrijft en de systeemtheorie, die juist het belang van de sociale omgeving meer benadrukt. Hij vertelt het zelf in onderstaande korte film.

 

 

Organisatie

De dag wordt georganiseerd door Centraal Nederland, Viaa Hogeschool en IJsselgroep Educatieve Dienstverlening. De voorbereidingsgroep is met groot enthousiasme aan het werk om de dag te vullen met aansprekende en praktijkgerichte workshops. Wij hebben echter één ding nodig: honderden enthousiaste leerkrachten. Om er samen een prachtige dag van te maken. Dus noteer de datum en houd ‘m vrij: 30 september 2020.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de ROB-dag 2020? Neem dan contact op met Nienke Bouwman via 06 14 00 36 34 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.