Meetupdag ‘Spelen mag, spelen moet!’: een impressie van een top-bijeenkomst

Herenboerderij De Hucht in Elst stroomde op 7 november vol met onderbouwleerkrachten, IB'ers en managers. In totaal waren er meer dan 40 jonge kind-professionals bij elkaar om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en de toekomst van 'spelen' vorm en inhoud te geven.

Kennis delen en interactie met twee onderwijsinspecteurs

De middag startte met een ontmoeting met twee onderwijsinspecteurs, Christine Goedhart en Judith Westerling. Na een korte toelichting op het toezichtskader was er veel ruimte voor interactie. Dit was natuurlijk een mooie kans om de mening van de inspectie te horen over spelen, registreren en zelfs over het lunchen met kleuters. Ook over het volgen van de ontwikkeling van kleuters werd een interessant gesprek gevoerd:

Kleutertoetsen kunnen niet afgeschaft worden, want ze zijn nooit verplicht geweest. Het gaat erom dat je datgene doet wat jouw team nodig heeft om zicht te krijgen op de ontwikkeling van jullie kleuters, zodat je weet wat het volgende stapje is dat gezet moet worden,’ aldus Christine Goedhart.

Workshops

Vervolgens verdeelde iedereen zich over de verschillende workshops die geleid werden door adviseurs van de Ijsselgroep:

  • Wat speelt er in de onderbouw?
  • Doorgaande lijn van 2 naar 3
  • Opbrengstbewust spelen in een rijke speelleeromgeving

Tijdens deze workshops werden deelnemers geïnspireerd, maar niet alleen de workshopleiders waren aan zet. Er was veel interactie en natuurlijk werd er gespeeld!

Quotes

Quotes van deze Meetupdag waren:

  • Het was heel inspirerend. Ik heb gehoord wat we al goed doen, maar ook ideeën gekregen voor wat we verder kunnen ontwikkelen.
  • Ik wil heel graag aan de slag met het inrichten van een rijke speelleeromgeving, zodat kinderen aan doelen kunnen werken in de hoeken. Ik denk dat we daar wel wat begeleiding bij kunnen gebruiken.
  • Het was heel gezellig en goed verzorgd. Vol met ideeën gaan we weer naar huis.
  • Door de inspiratie die we hebben gekregen nemen we nu meteen maar de tijd om met eigen collega’s over veranderingen in ons kleuteronderwijs te praten.
  • We zien de doorgaande lijn waar we naartoe willen werken en wat we nog willen veranderen.

Ciao

De middag werd afgesloten met een heerlijk Italiaans buffet en ondertussen werd er uitgebreid nagepraat en uitgewisseld. Wij zijn trots op zoveel belangstelling voor het jonge kind en vinden het fantastisch dat SPELEN  weer op de kaart staat!

Interessante producten/diensten

Naar de dienstverlening ‘Het Jonge Kind’

Meer weten?

Wilt u meer weten of kunt u niet wachten om samen concreet aan de slag te gaan met het onderwijs aan het jonge kind in groep 1,2 en 3? Neem contact op met Rian Helmink via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 23 25 26 75 of met Nienke Bouwman via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 14 00 36 34