Nieuwe datum ROB-dag bekend: 30 september 2020

Op 18 maart had de Regionale Onderbouwdag moeten plaatsvinden. We vinden het heel jammer dat dit door de omstandigheden niet door kon gaan. Maar we hebben goed nieuws: er is een nieuwe datum gevonden voor deze inspirerende dag, namelijk 30 september 2020!

Lees meer

Track & Trace

Track & Trace: dé manier om tijdens de Corona-periode op een verrassende wijze contact te houden. Hoe het werkt? U gaat op een ontspannen manier in gesprek met een adviseur van IJsselgroep. Inderdaad: wandelend. Tijdens de wandeling ontstaat er een natuurlijk gesprek over onderwerpen die u belangrijk vindt. Over mogelijke routes en bestemmingen op het gebied van onderwijs en zorg...

Lees meer

De Poort en IJsselgroep gaan samen verder

Waarom samen verder? IJsselgroep neemt De Poort over omdat de organisatie past bij 'waar wij van zijn': praktische, kwalitatieve en professionele dienstverlening op het snijvlak van onderwijs en zorg.

Lees meer

Cursusaanbod IJsselgroep 2020-2021

Kennis, nieuwe inzichten en praktische handvatten: de kern van alle open inschrijvingen van IJsselgroep. Neemt u deel aan cursus of training dan weet u zeker dat u de inhoud direct kunt doorvertalen naar uw eigen praktijksituatie. Per thema zijn de open inschrijvingen voor u bij elkaar gezet. Heeft u interesse in één van de open inschrijvingen? Klik dan op de naam van de open inschrijving en bekijk de informatie.

Lees meer

DCTwente en IJsselgroep gaan in 2020 samen verder

Waarom samen verder? IJsselgroep neemt DCTwente over omdat de organisatie past bij 'waar wij van zijn': praktische, kwalitatieve en professionele dienstverlening op het snijvlak van onderwijs en zorg.

Lees meer

IJsselgroep sponsort WALHALLAb

WALHALLAb en IJsselgroep: een mooie combinatie. Maar wat hebben een creatieve broedplaats in Zutphen en een organisatie die actief is op het snijvlak van onderwijs en zorg met elkaar overeen? Heel veel. Ontdek waarom IJsselgroep direct heeft besloten om Walhallab te sponsoren.

Lees meer

Klanttevredenheid CEDEO 2019

Afgelopen periode is door CEDEO de klanttevredenheid voor Educatieve Dienstverlening onderzocht. Goed nieuws: klanten geven ons een 9,5. Een groot compliment voor zowel de adviseurs als de ondersteunende teams. Hierbij een quote van een klant: “Adviseurs weten de juiste snaar te raken bij collega’s”.

Lees meer

Jeugdpraktijk IJsselgroep in Enschede

OBS De Sterrenborgh werkt al enige tijd samen met IJsselgroep. Deze samenwerking krijgt een extra impuls omdat wij vanaf de start van dit schooljaar beschikken over een eigen ruimte in de school. Vanuit deze locatie helpen wij kinderen, ouders, leerkrachten en IB'ers bij uitdagingen op het gebied van dyslexie, gedrag en leren. Onderwijs en zorg met elkaar verbinden: daar draait het om. Jeugdpraktijk IJsselgroep en Enschede: een mooie combinatie.

Lees meer

Samen het lerarentekort oplossen: lees de notitie en doe mee

Alleen door samen onze schouders eronder te zetten kunnen we ervoor zorgen dat het lerarentekort vermindert: leraren, schoolleiders, de overheid, ouders, onderwijsadviesbureaus, bestuurders. Onze branchevereniging EDventure heeft daarom een notitie geschreven waarin samenwerking en praktische oplossingen centraal staan. Met als doel om ook uw organisatie te inspireren. Ga met ons in gesprek om samen dit probleem op te lossen. Doet u mee?

Lees meer