Toogdag; 'hit the road' op 4 oktober

Rondrit langs scholen die vol in bedrijf zijn

Een duik in de praktijk. Zien hoe het echt werkt. Daar gaat het om tijdens de Toogdag die de Ijsselgroep samen met Edux op 4 oktober organiseert. U bezoekt scholen die volle bak draaien met Thinking4learning, Projects4Learning en Duurzame leerkracht. De formule: instappen, gordels om en met een klein reisgezelschap bij de voor u geselecteerde scholen naar binnen. Een unieke (praktijk)ervaring. Kortom: hit the road ...

Zien en ervaren

Hoe geven collega scholen nu concreet invulling aan geïntegreerd (zaak)vakkenonderwijs, leren denken, leren leren en het boeiende vak van leerkracht? De beste manier om hier achter te komen is om het met eigen ogen te zien en het ‘live’ te ervaren. Om hier vervolgens met elkaar over in gesprek te gaan en dieper te graven.

Lees meer

Thema en datum ROB-dag bekend

Over iets minder dan een jaar is er weer een Regionale Onderbouwdag: dé tweejaarlijkse inspiratiedag in Zwolle speciaal voor leerkrachten groep 1 en 2. En dit is maar goed ook. Want zowel het onderwijs aan jonge kinderen als de leerkrachten verdienen aandacht. Het wordt een inspirerende dag, dus reserveer woensdag 21 maart alvast in uw agenda voor de ROB-dag. Maar wat wordt het thema ...

Lees meer

Meet-UP ‘Spelen mag, spelen moet!’

Op 11 oktober 2017 organiseert IJsselgroep een Meet-Up met als thema ‘Spelen mag, spelen moet!’. Een inspirerende bijeenkomst over goed onderwijs aan jonge kinderen en spelend leren. En ja: het mag! Ook van de inspectie. Voor leerkrachten groep 1-2-3, intern begeleiders én directeuren die nieuwsgierig zijn naar hoe het anders kan én mag.

Lees meer

IKC sessie Jaarcongres Brede School

Op 11 april was het 12e Jaarcongres Brede School in de jaarbeurs in Utrecht: een goed bezocht congres, waar onderwijsprofessionals geïnspireerd zijn geraakt en hebben deelgenomen aan verschillende sessies. Henkjan Kok heeft hier samen met Margareth Arnst de sessie ‘Werken met het IJsselgroep IKC-model’ voor zijn rekening genomen. Een korte impressie:

Lees meer