Samen het lerarentekort oplossen: lees de notitie en doe mee

Alleen door samen onze schouders eronder te zetten kunnen we ervoor zorgen dat het lerarentekort vermindert: leraren, schoolleiders, de overheid, ouders, onderwijsadviesbureaus, bestuurders. Onze branchevereniging EDventure heeft daarom een notitie geschreven waarin samenwerking en praktische oplossingen centraal staan. Met als doel om ook uw organisatie te inspireren. Ga met ons in gesprek om samen dit probleem op te lossen. Doet u mee?

Lees meer

Event 'Preventie Laaggeletterdheid en Dyslexie' - 26 september 2019

Wat werkt wel en niet als het gaat om laaggeletterdheid? Wat is de relatie met dyslexie? Hoe gaan scholen om met het inspectierapport 'Dyslexieverklaringen'? Wat zijn de kansen als het gaat om preventie? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat kinderen het beste taal- en leesonderwijs krijgen? Ontdek het op 26 september in Apeldoorn tijdens het event 'laaggeletterdheid en dyslexie'. Specifiek voor bestuurders en directeuren in de regio Zwolle, Apeldoorn, Achterhoek en Twente.

Lees meer

Meet-Up 'Wij gaan samen op pad'

IJsselgroep organiseert een nieuwe serie Meet-Ups in de Betuwe, Drenthe en de Achterhoek. Deze keer gaan wij ‘Samen op stap’. Tijdens deze Meet-Ups trekken voor- en vroegschoolse professionals met elkaar op. Een goede zet omdat onderwijs en kinderopvang in de praktijk steeds meer samenwerken. Via workshops met verschillende onderwerpen rondom het Jonge kind worden mooie verbindingen stappen gezet. Noteer de data in uw agenda: 2 oktober, 9 oktober en 15 april.

Lees meer

Inspiratie-event Lezen en Spelling

Ontdek op woensdagmiddag 16 oktober hoe u samen met IJsselgroep laaggeletterdheid voorkomt en maak kennis met onze unieke aanpak. Centraal hierbij staat de inzet op preventie en de gerichte ondersteuning op de verschillende zorgniveaus. Uiteraard zijn voor de leerlingen die – ondanks alle voorzorgsmaatregelen – uitvallen optimale ontwikkelingskansen gecreëerd met effectieve dyslexiebehandelingen. Kennis en praktijk in één inspirerende middagsessie.

Lees meer

Make-A-Wish en IJsselgroep

Make-A-Wish vervult al 30 jaar de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een ernstige ziekte om hen kracht te geven voor de toekomst. IJsselgroep draagt Make-A-Wish een warm hart toe. Graag uw aandacht voor twee mooie initiatieven: de Nijmeegse 4-Daagse (WishWalker) en het inzamelen van oude telefoons (kan bij ons op kantoor).

Lees meer

Thema en spreker ROB-dag van 18 maart 2020 bekend

Over iets meer dan een jaar is er weer een Regionale Onderbouwdag: dé tweejaarlijkse inspiratiedag in Zwolle speciaal voor leerkrachten groep 1 en 2. Goed nieuws: het thema is bekend en er is een top-spreker geboekt ...

Lees meer

Talent verspreidt zich als een lelieveld over Zwolle

In Zwolle zijn de eerste vijftig kindertalentenfluisteraars inmiddels opgeleid door Luc Dewulf en Els Pronk. In samenwerking met gemeente Zwolle, Stadkamer Zwolle en IJsselgroep. Het doel is om gezamenlijk kinderen en jongeren te helpen bij het ontdekken van hun talenten. Tijdens de interactieve netwerkbijeenkomst op 14 februari zijn mooie vervolgstappen gezet.

Lees meer

Alstublieft: a love story

In het begin had hij twijfels omdat zij anders was
Maar haar visie op zorg deed zijn onderwijshart sneller kloppen...

Lees meer

  • 1
  • 2