ROB-dag 18 maart 2020: SAVE THE DATE

Vergeet het niet: op 18 maart 2020 vindt de ROB-dag plaats. Thema: wat fijn dat JIJ er bent. Over persoonsvorming van het jonge kind. Als voorbereidingsgroep zeggen we dan ook tegen leerkrachten groep 1-2: wat fijn als JIJ er bij bent op de ROB-dag.

Lees meer

Event 'Unieke aanpak laaggeletterdheid en dyslexie' - 3 oktober 2019

Wat werkt wel en niet als het gaat om laaggeletterdheid? Wat is de relatie met dyslexie? Wat zijn de kansen op het gebied van preventie? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat kinderen het beste taal- en leesonderwijs krijgen? Ontdek het op 3 oktober a.s. in Elst tijdens het event 'Laaggeletterdheid en dyslexie'. Specifiek voor bestuurders en directeuren in de regio Arnhem, Nijmegen en De Liemers.

Lees meer

Samen het lerarentekort oplossen: lees de notitie en doe mee

Alleen door samen onze schouders eronder te zetten kunnen we ervoor zorgen dat het lerarentekort vermindert: leraren, schoolleiders, de overheid, ouders, onderwijsadviesbureaus, bestuurders. Onze branchevereniging EDventure heeft daarom een notitie geschreven waarin samenwerking en praktische oplossingen centraal staan. Met als doel om ook uw organisatie te inspireren. Ga met ons in gesprek om samen dit probleem op te lossen. Doet u mee?

Lees meer

Event 'Preventie Laaggeletterdheid en Dyslexie' - 26 september 2019

Wat werkt wel en niet als het gaat om laaggeletterdheid? Wat is de relatie met dyslexie? Hoe gaan scholen om met het inspectierapport 'Dyslexieverklaringen'? Wat zijn de kansen als het gaat om preventie? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat kinderen het beste taal- en leesonderwijs krijgen? Ontdek het op 26 september a.s. in Apeldoorn tijdens het event 'laaggeletterdheid en dyslexie'. Specifiek voor bestuurders en directeuren in de regio Zwolle, Apeldoorn, Achterhoek en Twente.

Lees meer

Meet-Up 'Wij gaan samen op pad'

IJsselgroep organiseert een nieuwe Meet-Up in de Achterhoek. Deze keer gaan wij ‘Samen op stap’. Tijdens deze Meet-Up trekken voor- en vroegschoolse professionals met elkaar op. Een goede zet omdat onderwijs en kinderopvang in de praktijk steeds meer samenwerken. Via workshops met verschillende onderwerpen rondom het Jonge kind worden mooie verbindingen stappen gezet. Noteer de data in uw agenda: 15 april 2020.

Lees meer

Inspiratie-event Lezen en Spelling

Ontdek op woensdagmiddag 16 oktober hoe u samen met IJsselgroep laaggeletterdheid voorkomt en maak kennis met onze unieke aanpak. Centraal hierbij staat de inzet op preventie en de gerichte ondersteuning op de verschillende zorgniveaus. Uiteraard zijn voor de leerlingen die – ondanks alle voorzorgsmaatregelen – uitvallen optimale ontwikkelingskansen gecreëerd met effectieve dyslexiebehandelingen. Kennis en praktijk in één inspirerende middagsessie.

Lees meer

Make-A-Wish en IJsselgroep

Make-A-Wish vervult al 30 jaar de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een ernstige ziekte om hen kracht te geven voor de toekomst. IJsselgroep draagt Make-A-Wish een warm hart toe. Graag uw aandacht voor twee mooie initiatieven: de Nijmeegse 4-Daagse (WishWalker) en het inzamelen van oude telefoons (kan bij ons op kantoor).

Lees meer

Thema en spreker ROB-dag van 18 maart 2020 bekend

Over iets meer dan een jaar is er weer een Regionale Onderbouwdag: dé tweejaarlijkse inspiratiedag in Zwolle speciaal voor leerkrachten groep 1 en 2. Goed nieuws: het thema is bekend en er is een top-spreker geboekt ...

Lees meer

  • 1
  • 2