Verrassende IJsselgroep recepten voor uw NPO-menu

Structureel aan de slag met uw school: IJsselgroep ontwikkelt en ontzorgt

Het nationaal programma onderwijs (NPO) biedt u als bestuur en school de voorzet om planmatiog en op korte termijn de onderwijsontwikkeling een impuls te geven. De NPO-gelden zijn nieuw, maar uw schoolontwikkeling is er al en vindt voortdurend plaats. De NPO-gelden bieden een mooie kans om gewenste veranderingen versneld door te voeren. IJsselgroep sluit hierop aan met:

  1. Goede recepten (Inhouden en activiteiten) die aansluiten op de menukaart van het ministerie

  2. Planmatige ondersteuning tijdens het proces: de beginsituatie in kaart te brengen - plannen maken – doelen stellen – maatregelen nemen - evalueren en bijstellen (Plan-Do-Check-Act)

IJsselgroep-receptenkaart

Bekijk en/of download het handige dienstverleningsoverzicht van IJsselgroep dat is gekoppeld aan de NPO-menukaart van het ministerie

Planmatige ondersteuning tijdens het proces

Het werken met subsidies vraagt natuurlijk ook om aandacht voor de organisatorische kant, zoals het proces, de borging en de verantwoording. Ook hier kan IJsselgroep u ontzorgen: van het snel en goed in kaart brengen van de beginsituatie en het bepalen van de doelen tot het in beeld brengen van de effecten en de verantwoording (via de PDCA-cyclus).

Plan

Deze planmatige manier van werken heeft ondersteuning en bewaking nodig. Als bestuurder en directeur heeft het uw aandacht. Naast zoveel andere dingen. Daarom is het fijn dat er iemand mee kijkt, mee denkt en de administratieve en ondersteunende activiteiten met en voor u doet.
IJsselgroep kan de beginsituatie in kaart brengen om de (onontkoombare) verantwoording voor te bereiden. We voeren gesprekken en gebruiken de bronnen en documenten die u al heeft.

Zie ook ontzorgen bij NPO-middelen

Op basis van uw beginsituatie en de analyse daarvan bepaalt u de doelen die u wilt bereiken met betrekking tot:

  • leerwinst en vaardigheidsgroei
  • welbevinden

IJsselgroep is deskundig in het analyseren van de gegevens en kan verbeteractiviteiten suggereren.

Do

De verbeteractiviteiten zijn maatregelen die u kiest. U sluit aan bij de menukaart van het ministerie. IJsselgroep geeft in de bijlage per maatregel in één oogopslag een overzicht van:

  • De kosten
  • De leerwinst in maanden
  • Het bewijs van effect per maatregel
Check

IJsselgroep adviseert welke gegevens verzameld moet worden om een betrouwbaar beeld te krijgen van het effect van de maatregelen.

Act

Met de verzamelde informatie kunt u dan besluiten waar aanpassingen nodig zijn. Zo wordt ook de verantwoording van de gelden voorbereid. De verantwoording kan desgewenst door IJsselgroep worden verzorgd.

Nascholingsaanbod

U kunt uit het nascholingsaanbod IJsselgroep 22/23 ook onderdelen kiezen die aansluiten bij de thema’s uit de menukaart van de overheid.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de IJsselgroep-recepten voor de NPO-menukaart of de organisatorische ondersteuning? Neem dan contact op met:

Albert de Boer

06 55 19 24 60 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nienke Bouwman

06 14 00 36 34 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elly van Wageningen

06 82 61 06 73 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jeanine van Maanen

06 14 00 40 79 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2020. IJsselgroep Educatieve Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau